about
Toon menu

Versnelde degressiviteit stort meer werklozen in armoede én is op de koop toe ineffectief

De discussie rond de arbeidsdeal lijkt politiek in de laatste meters voor de eindmeet beland. Het Netwerk tegen Armoede, Welzijnszorg en ACV maken zich grote zorgen, in het bijzonder door het ideologische opbod dat nu bezig is rond de degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen. Dat dreigt nu een debat te worden over de concrete modaliteiten. Wat voorbijgaat aan de essentie. De politieke plannen pakken geen enkele drempel aan die mensen ondervinden om een job te vinden.

Erger nog, de politiek...
Lees meer

Bijschaving akkoord rond bijklussen biedt geen soelaas voor kwetsbare mensen

Samen met negen sociale organisaties, uit sector Samenlevingsopbouw haar bezorgdheid over de ontoereikende aanpassingen aan het vrijetijdswerk.

Afgelopen week raakte de federale regering het eens over het onbelast bijklussen uit haar zomerakkoord. We stellen vast dat enkele beperkte aanpassingen werden aangebracht, en dan nog enkel aan de luiken verenigingswerk en activiteiten van burger tot burger, en helemaal niet aan het luik digitale platformen. Maar zelfs, voor die twee eerste luiken is dit...
Lees meer

1 op 7 haalt de meet niet: iedereen een leefbaar inkomen garanderen is betaalbaar

Vandaag halen 1.700.000 Belgen de meet niet. Hun inkomen is te klein. Deze maand. Volgende maand. Met onze campagne ‘1 op 7 haalt de meet niet’ wil Samen Tegen Armoede werk maken van een leefbaar inkomen voor iedereen. Door mensen een veel te laag inkomen te geven of hen tot veel te hoge vaste kosten te dwingen, stijgt de armoede.

Een leefbaar inkomen geeft mensen de kans om de toekomst te plannen en stappen te ondernemen om uit de armoede te ontsnappen. Hoe zuinig mensen in armoede ook leven...
Lees meer