about
Toon menu

Manifestatie in Brussel: Trump nog steeds niet 'Welcome'

Voor de tweede opeenvolgende keer houdt de NAVO een topbijeenkomst in het nieuwe hoofdkwartier te Brussel op 11 en 12 juli. Opnieuw is VS-president Trump van de partij en met hem nog andere ideologische evenknieën. Hun agenda wil onze samenleving verder in militair vaarwater duwen en tegelijk leggen ze een politiek op die mensen uitsluit in plaats van te verbinden, die landen destabiliseert in plaats van een toekomst te geven.

Wij vragen onze eigen Belgische en Europese leiders om zich niet te i...
Lees meer

Trump not welcome, Nato not welcome

Op 24 en 25 mei komt president Trump naar Brussel voor een NAVO-top. Er staat veel op het spel. De recente ontplooiing van NAVO-troepen aan de Russische grens, stijgende militaire budgetten en de modernisering van kernwapenarsenalen creëren een echt Koude Oorlogsklimaat. De NAVO is stuwende kracht achter een nieuwe wapenwedloop en eist dat alle landen de eerder beloofde 2% van hun BBP aan defensie spenderen. Europa zou zo 130 miljard euro extra moeten ophoesten. Kom mee protesteren op 24 mei om 17u in Brussel tegen Trump en tegen de NAVO.
Lees meer

Allen samen tegen Trumpisme - repliek op Abou Jahjah

11728760-10153138110683402-5616944595515616842-o.jpg

Vandaag las ik het opiniestuk van Abou Jajah over de platformvergadering Trump not Welcome verleden dinsdag. Initieel was ik vooral geërgerd door de onwaarheden die erin staan. Maar uiteindelijk vind ik zijn polemiek gewoon heel jammer. Vanaf het begin is onze bedoeling geweest om tegelijk mensen en organisaties in hun diversiteit te verenigen rond sociale kwesties, racisme, seksisme, vrede en zorg voor het klimaat. Daarbij vertrekken we vanuit de overtuiging dat dit niet alleen cruciale kwestie...
Lees meer

"Grijp ze in hun poes" zei Trump, en hij voegt de daad bij het woord

Donald Trump als president van de Verenigde Staten is slecht nieuws voor de vrouwen- en mensenrechten. Ook in de VN merken we dit. De VS verzetten zich immers tegen de erkenning van seksuele en reproductieve rechten. Dit heeft grote gevolgen voor jonge mensen overal ter wereld.

‘Grijp ze in hun poes’, zei de man die nu tot president van de VS verkozen is ongegeneerd. En daar is hij volop mee bezig, zij het figuurlijk. Hij gebruikt alle macht en middelen die hij heeft. De Verenigde Staten trekke...
Lees meer