about
Toon menu

Palestijns verzet: icoon voor al wie vrij wil leven

Susan Abulhawa, auteur van het succesrijke boek 'Ochtend in Jenin', familie-epos over de geschiedenis van het Palestijnse volk, daagt de 'Wat zou jij doen'-propaganda van Israël uit. "Wat zou jij doen als je wordt bezet, vernederd, gekoloniseerd door één van de machtigste legers ter wereld?".

Er zijn naties en volkeren – andere dan de Palestijnse – die begrijpen wat het betekent wanneer je verkiest liever al strijdend te sterven dan op je knieën te sterven. Terwij...
Lees meer

Drie Israëlische kolonisten en de schrijnende hypocrisie van het westen

Susan Abulhawa, auteur van 'Ochtend in Jenin', schreeuwt haar verontwaardiging uit over de gespleten moraal van het westen tegenover Israëlisch en Palestijns leven. Het is blijkbaar van geen enkel belang wie waarlijk verantwoordelijk is voor de moord op drie Israëlische tieners. De volledige Palestijnse bevolking zal hiervoor bloeden, nog meer dan ze al doen.

Sinds drie tieners vermist werden uit Gush E...
Lees meer

Waarom betalen de Palestijnen voor de zonden van Duitsland?

Susan Abulhawa, auteur van 'Ochtend in Jenin', klaagt de hypocrisie van Duitsland aan. In naam van zijn historische schuld levert Duitsland wapens aan Israël, waar het goed aan verdient. Het zijn echter de Palestijnen die zich aan de andere kant van deze wapens bevinden. Waarom?

Cursieve teksten zijn toelichtingen bij de vertaling Persona non grata Het maakt niet uit wie je bent, welke grootse dingen je hebt bereikt in je leven of welke giften je hebt gegeven aan de mensheid, als...
Lees meer