about
Toon menu

De Antwerp Pride Parade trok 45000 bezoekers

Met 22 praalwagens en 800 deelnemers trok de kleurrijke stoet van de Waterpoort naar het Steenplein. Aldaar had een uitzinnige afterparty plaats.

Verschillende organisaties uit binnen- en buitenland, alsook de politie stapten mee en riepen op voor verdraagzaamheid. Antwerp Pride stelde trouwens deze week haar mensenrechtenluik voor. ...
Lees meer

Protestactie in Antwerpen tegen Israëlisch geweld

Zo'n zevenhonderd mensen kwamen zaterdag samen in Antwerpen om hun steun te betuigen aan het Palestijnse volk en om hun ongenoegen te uiten over het Israëlische geweld in Gaza.

Er waren toespraken van Ikrame Kastit (Groen), Karim Bachar (s.pa), Mohamed Chebaa (PVDA) en Karim Hassoun van AEL. Ze riepen België op verantwoordelijkheid te nemen en het Israëlisch geweld streng te veroordelen.  "De moord op de tieners moet in een democratie een voorwerp zijn van een politioneel onderzoek...
Lees meer

15.000 deelnemers aan het Ringland festival

Het allereerste Ringland festival op het dak van de ring in Antwerpen trok zondag volgens de organisatie 15.000 bezoekers. Meer dan dertig artiesten traden op. Onder hen Stijn Meuris, Slongs Dievanongs, Nigel Williams, Gorki, Helmut Lotti... Met het festival wil de organisatie nogmaals de steun tonen voor een overkapping van de ring en politici vragen om deze plannen op te nemen in hun onderhandelingen.

. ...
Lees meer

Actie Stop Armoede: “Help! Er staat een computer tussen mij en het loket”

Het platform 'Stop Armoede nu' hield woensdag een actie in Antwerpen om aandacht te vragen voor de hindernissen die mensen ervaren met het e-loket, de digitale dienstverlening van de stad. Met een groot hindernissenparcours lieten ze voorbijgangers en politici ervaren dat ‘een attest bekomen om je gezinssamenstelling te bewijzen’ voor sommige mensen veel op de 100 meter horden lijkt.

“Uitera...
Lees meer

De Zomer van Antwerpen 2014

De Zomer van Antwerpen bestaat twintig jaar en om dat te vieren werd het zomerpubliek vandaag uitgenodigd op het Theaterplein om het programma van komende feesteditie te ontdekken. De artiesten sloegen er letterlijk hun tenten op om hun voorstellingen aan de aanwezige zomerfans te presenteren.

Het plein werd een gezellige picknickplek. Het publiek kreeg de kans om samen met de gezelschappen te klinken én te lunchen op twintig jaar Zomer. Afgelopen edities zette Zomer van Antwerpe...
Lees meer

Fotoreportage: Belgian Pride met als motto ‘Kies voor Gelijkheid’

De Pride4Every1 in Brussel bracht dit jaar 100.000 mensen op de been. Dat is een nieuw record. Voor Holebi-organisaties was het ook een moment om hun eisen voor de verkiezingen naar voor te schuiven. De Pride werd trouwens druk bijgewoond door politici. Er was ook een 'Alternatieve Pride Alternatieve' van organisaties die vinden dat de eisen overschaduwd worden door commerciële organisaties.

...
Lees meer

De 1-mei optocht in Antwerpen

Om 10u was het donderdag verzamelen geblazen aan het Museum voor Schone Kunsten op de Leopold De Waelplaats. Er volgden strijdlustige toespraken van Caroline Copers (Vlaams ABVV) en Kathleen Van Brempt (sp.a), maar ook van Peter Mertens (PvdA+).

Daarna vertrok de stoet naar de Grote Markt. Al meer dan een eeuw komen de socialisten op 1 mei massaal op straat om hun eisen en programma kracht bij te zetten. Om te tonen dat het socialisme nog steeds sterk leeft in en rond Antwerpen, tro...
Lees meer

Antwerpse prijskamp “Vette Os” 2014

Reeds voor de 159ste keer ging zaterdag 8 maart, onder een stralende zon, de jaarlijkse weging van “Den Vette Os” door. Bij een buitensporige 20° die het lentegevoel schitterend oversteeg, lokte dit traditioneel evenement honderden kijklustigen. Het was de Vleeshandel / Slagerij Ilias van de Turnhoutsebaan in Borgerhout die met de eerste prijs ging lopen. Het dier woog maar liefst 1.117 kg en was het product van vetmesters Gebroers Theunis uit Glabbeek.

Het Antwerps folklore-e...
Lees meer

Antwerpse Groenplaats was even “Geefplein”

Freecycle Antwerp en Occupy Antwerp organiseren maandelijks een groot geefplein waar iedereen naar believen kan komen geven en nemen. Zaterdag werd het startschot gegeven op de Groenplaats. "Het consumentisme brengt een immense voedselverspilling én afvalberg met zich mee waar wij en de aarde langzaam maar zeker onder bezwijken", zeggen de organisatoren.

"Heb je spullen, kleding, speelgoed, kleine meubeltjes, huisgerief enz dat weg moet, breng het naar het geefplein. Mensen die ie...
Lees meer

Homokoppel laat zich vrijwillig vernederen

Twee homo’s werden donderdagnamiddag vernederd op de Antwerpse Groenplaats. Het ging om een protestactie van de holebivereniging ‘Wel Jong, Niet Hetero’ tegen de Russische wet die zogenaamde homopropaganda verbiedt. “Wij willen politici en sportorganisaties wakker schudden.”

Het is 14u en op de Groenplaats in Antwerpen staat een groepje mensen, dat zich verzameld heeft rond twee jonge mannen. De jongens zitten op hun knieën en worden uitgescholden, bekogeld met eieren en al...
Lees meer

Internationale Dag tegen Vrouwelijke Genitale Verminking

Ter gelegenheid van 6 februari organiseerde GAMS België een flashmob in het Antwerps Centraal Station. Onder seksuele verminkingen van vrouwen verstaat men alle ingrepen die leiden tot een gedeeltelijke of volledige verwijdering van de externe geslachtsorganen van de vrouw of elke andere verminking van deze organen beoefend omwille van culturele of andere redenen en niet voor therapeutische doeleinden (Wereldgezondheidsorganisatie, 1997).

Men spreekt over besnijdenis wanneer de c...
Lees meer

Protest tegen sluiting centrum voor daklozen in Antwerpen

Op initiatief van de bezoekers en met volle steun van de vrijwilligers en het personeel organiseerde het inloopcentrum De Steenhouwer vrijdag 24 januari een optocht om afscheid te nemen en om hun ongenoegen te uiten met de gang van zaken. Van het basketbalpleintje aan Sint-Jansvliet ging de optocht naar het stadhuis. Een delegatie werd ontvangen op het kabinet van schepen Homans (N-VA). Het leverde weinig nieuwe elementen op.

Na de ontvangst op het stadhuis ging de optocht richting G...
Lees meer

Een 'duck face' om de eenden te redden

Lesley-Ann Poppe en Michel Vandenbosch hebben zondag samen met vrijwilligers van de dierenrechtenorganisatie GAIA de Antwerpenaar uitgenodigd om een engagement te nemen om op 24 december geen foie gras te eten. Hoe? Door een duck face foto te maken in het anti foiegrasfotoautomaat. Dit was een erg visuele en originele actie waarmee GAIA de Dag Zonder Foie Gras aankondigt. Uit een opiniepeiling van onderzoeksbureau IPSOS blijkt dat de meeste mensen foie gras eten op kerstavond of al...
Lees meer

Allemaal samen in de wachtrij!

Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen en voor de zitting van de Antwerpse gemeenteraad, vormden actievoerders maandagavond 21 oktober een lange wachtrij … voor de verandering. Zij willen een gezonde en leefbare stad voor iedereen. "Maak komaf met de wachtlijsten voor sociale woningen, gezondheidszorg, kinderopvang, onderwijs, rusthuizen en jobs", klonk het op de Grote Markt.

Actievoerders wilden een signaal geven. Zij zijn de wachtlijsten beu. Sociale problemen verdienen een onm...
Lees meer

Werelddag van verzet tegen armoede in Antwerpen

17 oktober is al meer dan 25 jaar de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Ook in ons land treden verenigingen waar armen het woord nemen naar buiten en roepen ze de brede publieke opinie op om de strijd aan te binden met armoede. Zij willen met zoveel mogelijk solidaire partners hun stem te laten horen in het verzet tegen armoede. Ook in Antwerpen op de Groenplaats werd gepleit voor een sociaal beleid dat oog heeft voor alle groepen die in de stad leven.

...
Lees meer