about
Toon menu

Radio Mukambo 338: Africa Will Be Great Again

Femi Kuti's zevende album is een openhartige oproep voor een betere wereld: One People One World, onze cd van de week op Radio Mukambo. We kondigen ook Afropolitan festival aan met Magic System & Badi in BOZAR (Brussel) + Oghene Kologbo (afrobeat) bij GROUNDS (Rotterdam). Luisteren naar Latin funk van Jungle Fire (Los Angeles) ++ ontdekken de Belgische tropical bass producer Qwasa Qwasa.

Terwijl Mukambo de Best-of-2017 mixtape maakte, hebben enkele tracks het net niet gehaald. Ze zijn echter écht...
Lees meer

Radio Mukambo 337 Latin Funk Experience

Heel wat Latin funk op Radio Mukambo deze week, met Son Palenque, Abelardo Carbonó, Quantic en Jungle Fire, tropifunk band uit LA die het album van de week levert: Jambú.

We luisteren ook naar nieuwe tracks van Black Flower (ethiogroove), Transglobal Underground (Arab beats), Chicago Afrobeat Project en herontdekken Kalakuta Republic-lid King Bucknor Jr. Je kunt de podcast hier beluisteren: www.mixcloud.com/RadioMukambo/radio-mukambo-337-latin-funk-experience/ Downloaden op www.groovalizaci...
Lees meer

Radio Mukambo 336 - Digital Roots

De Amerikaanse producer Maga Bo is een krak in het mixen van traditionele Braziliaanse muziek met digitale beats. Zijn nieuwe werk met Samba de Coco Raízes de Arcoverde is pure magie: de Afro-Braziliaanse percussie, tapdans en call & response zang worden opgezweept met elektronische beats en baslijnen zonder de muziek te ontwortelen. Raízes de Arcoverde is een samba-de-cocoband uit het binnenland van Pernambuco (NO Brazilië).

Verder kondigt Radio Mukambo concerten aan van Dizzy Mandjeku &...
Lees meer

Radio Mukambo 335 - Congo-Colombia Connectie

Niets dan pure vreugde en schoonheid, dat is wat je mag verwachten wanneer Congolese muzikanten hun verloren broeders uit Colombia ontmoeten, de leegte gecreëerd door trans-Atlantische slavenhandel te overbruggen en verder te bouwen aan de muzikale kruisbestuiving die sinds de jaren 1970 floreert tussen Afrika en Latijns Amerika. Soukouss en Congolese rumba gaan hand in hand met champeta, cumbia en marimba op 'De Palenque à Matongé', verbluffende samenwerking tussen Dizzy Mandjeku & Alé Kumá, cd van de week op Radio Mukambo.
Lees meer

Radio Mukambo 334 - Danceable food for thought

De uitvinder van afrobeat-poëzie Abp Ikwunga levert het album van de week op Radio Mukambo. 'Dibia' blinkt uit van de dub poems op composities van Dele Sosimi.

We luisteren naar nieuwe albums van Dizzy Mandjeku & Alé Kumá (Congo/Colombia), Maga Bo presenting Samba de Coco Raízes de Arcoverde (Brazilië) + nieuwe singles van Seun Kuti & Femi Kuti ++ Braziliaanse compilatie met sterke Afrikaanse en inheemse invloeden 'Levanta Poeira' door DJ Tahira (São Paulo). Je kunt de podcast beluist...
Lees meer

Radio Mukambo 333 - No More Patience

Voor de eerste podcast van 2018 kijken we uit wat het nieuwe jaar ons zal brengen. Met opkomende artiesten als AkizzBeatzz, Will Villa, Héctor Guerra, Leeroy & Cadenza Collective. En met twee albums die we vorig jaar gemist hebben: 'No More Patient', derde album van JariBu Afrobeat Arkestra, de Japanse afrobeat pionniers (cd van de week) ++ de grondlegger van afrobeat poetry Abp Ikwunga, dansbare 'food for thought'.

CD van de week: JariBu Afrobeat Arkestra – No More Patient Je kunt de podcast h...
Lees meer

Radio Mukambo 332 - Top 15 albums van 2017

Wat beter om het jaar te starten dan te luisteren naar de allerbeste grooves van 2017! Deze muzikale trip neemt je van Afrika over Latijns Amerika naar Europa, heen en weer, met afrobeat, Afro-Latino vibes, global hip-hop, Maloya power, Braziliannse grooves, urban beats, Afro-bass & meer!

Luister hier: www.mixcloud.com/RadioMukambo/radio-mukambo-332-top-15-albums-of-2017/Downloaden kan op www.groovalizacion.org/mukambo9  Tracklist: Karlon feat. Gabriela Mendes – Mamá tchiga PortugalOndatrópic...
Lees meer

Radio Mukambo 331 Top 30 albums van 2017

Voor de laatste podcast van 2017 brengt Radio Mukambo een terugblik op de 30 beste albums van 2017. We vertrekken in Afrikan, via Europa naar Brazilië, terug naar Afrika om dan via een pitstop in Azië terug te keren naar Latijns Amerika. Carimbó, soukouss, Afro-bass, capoeira-dub, Asian beats, Lusophone dancehall, ethiogrooves, Congotronics, Afro-rock, Touareggae en natuurlijk afrobeat!

Deze week 30 tot 16, volende week 15 tot 1! Je kunt de podcast hier beluisteren:  www.mixcloud.com/RadioMuk...
Lees meer

Radio Mukambo 330 - Let dem groove

TootArd brengt ons naar de bezette Syrische Golan Heighs, waar hun 'Laissez Passer' (doorlaten) documenten stellen dat hun identiteit “ongedefinieerd” is. Desalniettemin trotseert hun mix van West-Afrikaanse, Touareg en Caribische grooves en klassiek Arabisch alle definiëring. Victor Rice doet São Paulo dan weer skanken op de heerlijke ska van 'Smoke', zijn eerste studioplaats in 15 jaar. Beide zijn album van de week op Radio Mukambo.

We luisteren ook naar reggae/dub, afrobeat en tropical b...
Lees meer

Radio Mukambo 329 - Women are the Future

Het einde van het jaar nadert en we hebben nog wat albums te gaan, daarom heeft deze podcast maar liefst drie cd's van de week! Mista Savona brengt Cubaanse en Jamaicaanse muzikanten samen op 'Havana Meets Kingston'. Leeroy (ex-Saïan Supa Crew) stelt 'Fela Is the Future' voor waarop Fela Kuti een global bass treatment krijgt. Op DJ Floro's nieuwste compilatie 'Republicafrobeat Vol. 4 Mujeres' staat uitsluitend vrouwelijke afrobeat.

Radio Mukambo kondigt ook Terrakota's concerten in Italië aan al...
Lees meer

Radio Mukambo 328 - Funked-Up Roots

BKO lever the album van de week op Radio Mukambo, Mali Foli Coura, hedendaagse Malinese muziek geankerd in de rijke Malinese traditie.

We luisteren ook naar twee tracks en een remix van AkizzBeatzz (Athene) die vrijdag op Festa Mukambo in Brussel zal optreden en zaterdag op Club Mukambo in Tilburg (NL). Met Orchestre Poly-Rythmo en Mr. John gaan we op zoek naar voodoo in de muziek om een talk van Leendert van der Valk (zondag in Amsterdam) aan te kondigen. We eindigen met new stuff van Ancient...
Lees meer

Radio Mukambo 327 - Brazil Groove Session

Alweer heel wat Braziliaanse muziek deze week op Radio Mukambo met André Sampaio uit Rio de Janeiro die de cd van de week levert, Alagbe, Afro-rock met Braziliaanse toetsen +++ cocostep, elektro-rabeca, afrobeat & capoeira-beats om de Brazil Groove Sessions aan te kondigen, deze zaterdag in Genève met Claudio Rabeca en Mukambo.

We luisteren ook naar Mardi Gras Indian funkband Cha Wa, Mista Savona's mix van Cubaanse son met Jamaicaanse dancehall, BKO's Malinese tradi-rock, Candenza's Nepalese af...
Lees meer

Radio Mukambo 326 - Black Consciousness

20 november is Black Consciousness Day in Brazilië, een dag waarop het rijke Afrikaanse erfgoed gevierd wordt, maar ook de strijd – in verleden, heden & toekomst – eerst om slavernij af te schaffen, nu voor gelijke kansen en gerechtigheid voor de verdrukte Afrikaanse diaspora in Zuid-Amerika's grootste land.

Radio Mukambo draagt zijn steentje bij met een podcast vol strijdvaardige muziek van Capoeira Soundsystem (cd van de week), Gaspar, Aláfia, André Sampaio, Ponto de Equilibrio, maar ook...
Lees meer

Radio Mukambo 325 - Indigo Women

Veel sterke vrouwen op Radio Mukambo deze week, met Amazones d'Afrique die hun debuut 'République Amazone' voorstellen in Flagey en Stella Chiweshe, de koningin van de mbira, bij Muziekpublique. Maar voor het album van de week gaan we naar Réunion met Lindigo. Op 'Komsa Gayar' voegt de band wat subtiele elektro toe aan zijn maloya power sound.

Verder nog afrobeat, Latin grooves en Braziliaanse beats. Je kunt de podcast hier beluisteren:  www.mixcloud.com/RadioMukambo/radio-mukambo-325-indigo-w...
Lees meer

Radio Mukambo 324 - Kathmandu Heights

Fela's nalatenschap heeft intussen Kathmandu bereikt, met Cadenza die een eclectische mix van afrobeat, funk en Nepalese folk-invloeden vermengt op 'Back to the Roots', onze cd van de week. Verder nog op Radio Mukambo: Instigator Afrobeat Orchestra uit Singapore, Lindigo uit Reunion en een paar heerlijke tracks uit Latijns America.

We kondigen ook de concerten aan van Marabout Orkestra (afrobeat/ethiogroove) op Jam'in Jette indoor, Aziza Brahim (muzikale activiste uit de Westerse Sahara) in Espac...
Lees meer