about
Toon menu

Servisch gezin in gesloten centrum: "Kinderen hebben recht op verdediging"

Als advocaten van de familie betreuren wij de aanvallen in de pers en via Twitter van staatssecretaris Theo Francken ten zeerste. Sinds het begin van dit dossier werken wij op een rigoureuze manier en volgens de wensen van de familie. Daarom weigeren wij mee te gaan in de controverse die Theo Francken ten koste van de kinderen voert.

De belangen van de vier kinderen vormen de kern van de stappen en procedures die in deze worden ondernomen. Het is precies in het belang van de kinderen dat voor he...
Lees meer

Geen tweederangsburgers in onze democratische rechtsstaat

In een open brief op initiatief van de advocaten van Progress Laweyers Network, ondertekend door meer dan 70 mensen uit het middenveld en de cultuurwereld, uiten ze hun kritiek op de nieuwe vreemdelingenwet. Die maakt het mogelijk om legaal verblijvende burgers van andere origine een bevel te geven om het grondgebied te verlaten, zelfs als ze in België geboren zijn. De Dienst Vreemdelingenzaken kan dat beslissen op basis van vage redenen van verstoring openbare orde of nationale veiligheid.

Op...
Lees meer

Voor een toegankelijke en democratische justitie

Minister van Justitie Koen Geens is op promo-tour. Hij heeft een hervormingsplan gelanceerd, een wetsontwerp is goedgekeurd door de Ministerraad: de vaart zit erin. Het is ook niet moeilijk om aan een oude burcht, die justitie is, verbeteringen aan te brengen. Maar bij al die mooie woorden hoort een echt publiek debat, zeker als de macht in de burcht verschuift naar het openbaar ministerie en de uitvoerende macht.

Sinds de lancering van zijn justitieplan op 18 maart is minister van J...
Lees meer