about
Toon menu

Kindersterfte in Brussel anders bekeken

Moeten we aan de alarmbel trekken nu de cijfers van PERISTAT aantonen dat kindersterfte in Brussel onaanvaardbaar hoog is of verdienen de cijfers extra uitleg?

Punctuele registratie of het niveau van een derdewereldstad? Een tweetal weken geleden overspoelde een golf van verontwaardiging de krantenkoppen: schokkende uitspraken als 'Perinatale sterfte nergens zo hoog als in Brussel' tot 'Babysterfte in Brussel op derdewereldniveau'. Een aantal journalisten deed de moeite om het Brus...
Lees meer

Democratie als stem van de onderstroom of democratie als omgaan met verschillen?

Democratie is het georganiseerd meningsverschil. Maar bij Bart De Wever wordt dat de tijdelijke dictatuur van de meerderheid. Wie kanttekeningen plaatst bij het politieke project van N-VA wordt, na gebleken plebiscitaire steun van het volk, in het beste geval, irrelevant geacht of beschouwd als een anti-democraat. Ook vele opiniemakers stellen dat N-VA met succes een ‘grondstroom in Vlaanderen vertolkt'. Een nieuw opiniestuk van de Vooruitgroep.

In een interview kort voor de verkie...
Lees meer

Turkse mensenrechtenactivisten blijven in de cel: verslag van Belgische waarnemer

Turkse rechters beslisten dat het gros van de beklaagden in het monsterproces tegen de in het parlement vertegenwoordigde partij BDP achter de tralies moeten blijven. VUB-demograaf Patrick Deboosere volgde de uitspraak als waarnemer.

We staan buiten in de brandende zon voor het gerechtsgebouw van de gevangenis van Silivri. Familieleden en vrienden van de beschuldigden. Mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ook wel een paar kinderen. In totaal zijn we met een tweehonderdtal. Minste...
Lees meer