about
Toon menu

Een ‘samenlevingsplan’ is geen actieplan tegen racisme

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir heeft gisteren aangekondigd dat het antiracismeplan waar we al jaren op wachten er niet zal komen. In de plaats komt er een 'samenlevingsplan', wat sterk wijst op het idee dat de strijd tegen racisme voorwaardelijk is.

Het is zover, staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir heeft gisteren in De Standaard aangekondigd dat het antiracismeplan waar we al jaren op wachten er niet zal komen. In de plaats komt er een 'samenlevingsplan', wat sterk...
Lees meer

‘Wij zijn wit’ (en andere reflecties over 'white privilege')

De Nederlandse Acteursgroep Wunderbaum sloeg de handen in elkaar met schrijfster Annelies Verbeke om vorm te geven aan de voorstelling 'Daar gaan we weer (White Male Privilege)', een uiteenzetting van vele moeizame gesprekken rond interculturaliteit, structureel racisme en aanverwanten. "De auteurs hebben een dramaturgische rode draad gevonden in 'het publieke debat' en ze hebben die in stijgende lijn weten te trekken tot een catharsis van formaat."

In de plaats van een podium, is er een houten c...
Lees meer

“Jullie stellen dingen in vraag. En terecht.” Een gesprek met Lieven Verstraete

Er leeft al lang een ontgoocheling bij een groot deel van de bevolking over de manier waarop de Vlaamse media omgaan met diversiteit. Hoe denkt de anchor man van hét VRT-duidingsprogramma, Terzake, over dit soort kwesties en over wat daar zoal bij komt kijken?

Er leeft al lang een ontgoocheling bij een groot deel van de bevolking over de manier waarop de Vlaamse media omgaan met diversiteit. Ik zeg niks nieuws, ik vind niks uit. De film Image maakt dat duidelijk zichtbaar: de jonge...
Lees meer