about
Toon menu

De sociale zekerheid ontmantelen? No pasaran!

Velen onder ons zijn opgelucht omdat 2016 voorbij is. Wordt 2017 beter? Dat valt nog te bezien. De eerste clash waar we dit jaar op afstevenen is de begrotingscontrole volgende maand of in maart. We zijn benieuwd wat daar uit de bus komt en of het begin van het einde van de sociale zekerheid (SZ) wordt ingeluid.

Begrotingsevenwicht in 2019? Vergeet het maar Alhoewel de regering Michel van bij het begin aanstuurde op zware besparingen om een begroting in evenwicht te krijgen, krijgt ze het begr...
Lees meer

Open brief aan ACW-voorzitter Patrick Develtere

Mijnheer de voorzitter, nu de storm even is geluwd, willen we toch nog eens terugkomen op de onverkwikkelijke Arco-affaire. We kunnen er niet onderuit. We zijn zwaar aangepakt. Opmerkelijk was het oordeel van De Tijd (19/11/2011): “Vakbondsbonzen Luc Cortebeeck en Marc Leemans moeten stoppen met het schimpen op de banken die staatssteun hebben gekregen." Een open brief van de Beweging CAB.

"ACW-voorzitter Patrick Develtere mag ophouden met preken tegen bedrijven en particulieren di...
Lees meer

Arco in Dexia of het verhaal van het bedrogen vertrouwen

De recente gebeurtenissen bij Dexia en de feitelijke rol daarin van Arco, zorgen voor heel wat ongenoegen en verbittering bij talrijke militanten en leden van de christelijke arbeidersbeweging. Sommigen trekken hieruit de les dat het ACW opnieuw een zuivere coöperatieve spaarbank moet oprichten.

"Crash van de goede huisvader. Het fiasco van Dexia heeft nare gevolgen voor heel wat kleine privébeleggers." (De Standaard, 11 oktober 2011). De verhalen van mensen die hun beperkt appeltje...
Lees meer