about
Toon menu

Met deze petitie help je Facebook breken

“Mark Zuckerberg is in het bezit van beangstigend veel macht.” Met deze slagzin voert een coalitie activisten campagne om de macht van Facebook te breken. De groepen willen met de petitie Free From Facebook de Amerikaanse democratie redden van fake news en het monopolie van het bedrijf inperken.

Als je niet op Facebook zit, dan maak je waarschijnlijk wel gebruik van Instagram, WhatsApp, of Messenger. Welk medium je ook gebruikt, je gebruikersdata komen bij één en dezelfde man terecht: Mark Zu...
Lees meer

Hoe McDonald's auteursrechten misbruikt om amper belastingen te betalen

Je bent als consument van een Happy Meal niet de verklaring waarom McDonald’s de grootste speler van de fast food industrie is. Het aantal verkochte hamburgers is slechts een klein deel van de winst. Meer dan tachtig procent verzamelt de keten dankzij een rijkelijke belastingkorting op zijn auteursrechten. Je leest het goed. Zoals de boeken van een auteur, zijn hamburgers McDonald’s intellectueel eigendom.

McDonald’s speciale taksvrije saus werd in 2015 al ontdekt en bekend gemaakt in het Un...
Lees meer

Ook jongeren maken zich grote zorgen over hun pensioen

Ook heel veel jongeren maken zich grote zorgen over het huidige pensioengeknoei. Gaan zij nog wel een pensioen hebben? Dit is waarom zij meebetogen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document,...
Lees meer

BTB eist met lunch voor ingang Deliveroo-hoofdkantoor de directie aan overlegtafel

Lunchen voor het hoofdkantoor van Deliveroo met pizza’s geleverd door concurrent Takeaway. Dat is hoe de socialistische transportbond BTB de directie aan de overlegtafel eist. De BTB komt op voor de arbeidsrechten van de Deliveroo-fietskoeriers die sinds 1 februari gedwongen werken als zelfstandigen. Begin maart stelde de Administratieve Commissie ter regeling van de Arbeidsrelatie vast dat ze momenteel schijnzelfstandigen zijn. Toch blijft Deliveroo halsstarrig elk overleg weigeren.

Steven St...
Lees meer