about
Toon menu

Koerdische mars van Antwerpen tot Brussel voor Leyla Güven en Abdullah Öcalan

De Koerdische gemeenschap van België stapte van vrijdag 1 februari tot en met zondag 3 februari in een mars van Antwerpen naar Brussel. Ze trotseerden de sneeuw en kou omdat ze "niet passief kunnen toekijken hoe de hongerstakers in de Turkse gevangenissen en in Straatsburg de dood ingestuurd worden door de hypocrisie en passiviteit van de Europese instellingen en organisaties".

Deze actie is gericht tegen de passiviteit van de Europese instellingen en Raad van Europa aangaande de mensenrechtensc...
Lees meer

Stop de oorlog van het Turkse regime tegen Afrin

Het Turkse AKP-regime is samen met zijn milities op 20 januari een oorlog gestart tegen Afrin, een enclave in Noord-Syrië met een democratisch, multicultureel en gendergelijk zelfbestuur. Afrin heeft de Turkse staat nooit bedreigd. Als gevolg van deze agressie zijn er al tientallen burgerdoden en -gewonden gevallen. Afrin behoorde tot een van de rustigste gebieden in Noord-Syrië en was een veilige plek voor honderdduizenden vluchtelingen uit andere delen van de Syrische staat.

De bevolking van...
Lees meer

Koerdisch protest in Brussel tegen de oorlog in Afrin

Naar aanleiding van de Turkse agressie naar de Koerdische enclave Afrin, is de Koerdische gemeenschap van België ook gealarmeerd en zal het straatprotesten blijven organiseren om te tonen dat Afrin niet alleen is en om te eisen dat deze agressie stopt.

Westerse landen, met de VS op kop, maar ook België, hebben dankbaar gebruik gemaakt van de Koerdische strijdvaardigheid om de terroristen van IS te verslaan, maar nu de Koerden zelf bescherming nodig hebben, merken we dat de internationale gemeens...
Lees meer