about
Toon menu

De vragen waar Francken niet op wilde antwoorden

Ik zou een laatste keer Caroline Pauwels willen bedanken voor het super ‘debat’ op de VUB, met woord en tegenwoord op basis van feiten en argumenten (sic). Het was niet erg genoeg om de rode loper voor Francken uit te rollen, opiniestukken in de media te publiceren, studentenkringen actief op te roepen om naar de lezing te komen en badges uit te delen over de vrije meningsuiting alsof Theo Francken Mister Freedom of Speech 2018 zou zijn, zelfs de minste kritische noot of wetenschappelijke correctie kon er niet van af. Spijtig.
Lees meer

Mars bij VUB tegen komst van Francken

Een mars voor mensenrechten en tegen racisme vond gistermiddag plaats aan de Vrije Universiteit Brussel, naar aanleiding van de komst van Theo Francken die een lezing gaf over zijn beleid. Met deze mars willen de studenten een tegenstem bieden op het discours van de staatssecretaris van Asiel en Migratie.

"Francken verspreidt overduidelijk racisme. Het gaat van #opkuisen tot recent nog ‘Arabische jongeren en stenen …’ en nog veel meer", zegt Naomi Stocker, initiatiefneemster van de mars. "Boven...
Lees meer

Beste rector, maak van Francken geen slachtoffer in debat over vrije meningsuiting

De rector van de Vrije Universiteit Brussel, Caroline Pauwels, ontpopte zich gisteren in De Morgen als voorvechter van vrije meningsuiting. In haar opiniestuk beargumenteert ze waarom Theo Francken welkom is op haar universiteit. Ze reageert daarmee onder andere op mijn open brief waarin ik haar oproep om af te zien van haar inleiding voor de lezing van Francken. Voor die reactie ben ik haar dankbaar. Enkel jammer dat ze als verdediger van het vrije debat op geen enkel van mijn argumenten antwoord biedt.
Lees meer

Open brief aan VUB-rector Caroline Pauwels: 'U stelt zich wel bijzonder gedienstig op tegenover Francken'

VUB-rector Caroline Pauwels rolt de rode loper uit voor Theo Francken en zal dinsdag de inleiding verzorgen van zijn toespraak op de VUB. "Door Francken op die manier uit te nodigen, stelt de VUB zich wel bijzonder gedienstig op tegenover een politieke machthebber. Gaan we nu echt van Theo Francken een boegbeeld van de vrijheid van meningsuiting maken?", reageert Naomi Stocker die vorig jaar zelf nog slachtoffer werd van intimidaties uit Jong N-VA-hoek.

Beste rector Caroline Pauwels, Op uw pers...
Lees meer