about
Toon menu

Schrapping Gents hoofddoekenverbod historische ommekeer voor etnisch-culturele minderheden

Loketpersoneel van de stad Gent mag vanaf juni zelf beslissen of ze levensbeschouwelijke tekens dragen. Dat is het gevolg van een goedgekeurd burgerinitiatief dat het Minderhedenforum en een rits socio-culturele organisaties indienden. Het voorstel is geaccepteerd door het kartel SP.A/Groen en door enkele CD&V-gemeenteraadsleden. "Dit is een historische ommekeer voor etnisch-culturele minderheden", vinden de initiatiefnemers van het burgerinitiatief.

In 2007 keurde een meerderheid va...
Lees meer

Racisme in de horeca: Minderhedenforum eist harde maatregelen!

Vandaag berichten het VRT-Journaal en Terzake over een racistisch incident dat plaats vond in de Leuvense uitgangsbuurt. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd twee jongemannen - waaronder een medewerker van het Minderhedenforum - wegens hun afkomst de toegang geweigerd in een Leuvens café.

Wat later werden ze door een groep portiers achtervolgd en in elkaar geslagen. Een bleef bewusteloos achter. Beide slachtoffers zijn een week werkonbekwaam. Ze zijn zwaar aangeslagen door het...
Lees meer

"Stop blanco cheque aan discriminerende dienstenchequebedrijven"

Een VRT-reportage van Koppen toonde donderdag aan dat discriminatie in de dienstenchequesector wijdverbreid is. "Maar wat discriminatie in de dienstencheques vooral bijzonder maakt, is dat ze gebeurt op kosten van de belastingbetaler", schrijven Naima Charkaoui en Nele Spaas van het Minderhedenforum.

Wie ooit dienstecheques gebruikte, heeft het misschien zelf al meegemaakt: uw dienstenchequebedrijf vraagt onomwonden of de poetsvrouw van buitenlandse origine mag zijn. Een VRT-reportag...
Lees meer