about
Toon menu

Nakende opening van gezinsunits binnen het gesloten centrum 127bis

Morgen wordt het koninklijk besluit van kracht dat het mogelijk maakt om gezinnen met minderjarige kinderen vast te houden met het oog op hun verwijdering. Dat gebeurt in gezinsunits die daar specifiek voor zijn gebouwd binnen het gesloten centrum 127bis. Myria betreurt dat kinderen opnieuw worden vastgehouden en herhaalt zijn standpunt: het opsluiten van kinderen om administratieve redenen zou eenvoudigweg bij wet verboden moeten worden. Het is altijd in strijd met het belang van het kind en schaadt zijn ontwikkeling.
Lees meer

Grondwettelijk Hof: Gedetineerden in irregulier verblijf niet uitgesloten van voorwaardelijke invrijheidstelling

Myria verwelkomt de beslissing van het Grondwettelijke Hof: gedetineerden in irregulier verblijf kunnen niet uitgesloten worden van de voorwaardelijke invrijheidstelling en elektronische toezicht.

Deze donderdag, 21 december 2017, vernietigde het Grondwettelijk Hof de bepalingen van de "potpourri II" wet, die gevangenen in irregulier verblijf uitsloot van het voordeel van strafaanpassing (voorwaardelijke invrijheidstelling, elektronisch toezicht ...), vaak ook aangeduid als strafuitvoeringsmodal...
Lees meer