about
Toon menu

Imazighen protesteren in heel Europa tegen repressie in Rif-regio

Op zaterdag en zondag 11 en 12 februari hebben de Europese comités ter ondersteuning van het dossier Mohsin Fikri verschillende protestacties georganiseerd. Deze acties zijn doorgegaan in Oslo, Den Haag, Bilbao, Madrid, Parijs, Barcelona, Frankfurt en Antwerpen. In Antwerpen vond de protestactie plaats voor het Marokkaanse consulaat in Hoboken. 

Met deze initiatieven willen de actievoerders hun steun betuigen aan de volksbeweging in de Rif en de arrestaties van de activisten op het terrein v...
Lees meer

België en de volksbeweging in het noorden van Marokko: een kritische analyse

Naar aanleiding van de dood van de visverkoper Mohsin Fikri eind oktober (2016) zijn er in Al Hoceima en andere steden in Marokko en Europa verschillende protest- en solidariteitsacties georganiseerd. Deelnemers aan deze acties eisen van de Marokkaanse verantwoordelijken een eerlijk onderzoek rond deze moord en socio-economische maatregelen in het voordeel van de Rif streek.

Aanpak laatste protestactie en reactie Marokkaanse diaspora Via sociale media hebben we gevolgd hoe de laatste actie in A...
Lees meer

Welke toekomst voor de protesten in Marokko?

Na de dood van de visverkoper Mohsin Fikri in de kuststad Al Hoceima zijn er in dezelfde stad en andere Marokkaanse steden veel protesten aangebroken. Deze protesten hebben ervoor gezorgd dat de koning snel heeft ingegrepen. Hij beloofde via zijn minister van binnenlandszaken (Hassad) een onmiddellijk en ernstig onderzoek naar de oorzaken van de moord van Mohsin. Dit onderzoek is reeds gestart en men verwacht dat het snel afgerond zal worden.

Een van de wetenschappelijke verklaringsmodellen waar...
Lees meer