about
Toon menu

Rechts na 8 jaar terug aan de macht in Chili

Na acht jaar moet Chileens president Bachelet de fakkel doorgeven aan Sebastián Piñera, die voor haar al president was. Daarmee komt Chili opnieuw in handen van de economische elite die zijn banden met de dictatuur van Augusto Pinochet nooit heeft verbroken. Belgisch Chileen Pavel J. en Carolina Vigneaux geven hun eerste indrukken na deze machtswissel

Aantredende president Sebastián Piñera (foto Mediactivista) Als een bittere replay...
Lees meer

Stevige betoging in Waver

In Waver kwamen duizenden leden van de verschillende vakbonden bijeen om te protesteren tegen het beleid van Michel I. Het werd een stevige en vastberaden betoging.

...
Lees meer

|Foto's| Nationale betoging tegen besparingsbeleid Michel

Tienduizenden betogers kwamen voor de vierde keer in twee jaar tijd op straat tegen het hardvochtig besparingsbeleid van regering Michel. Verontwaardiging alom. Jong, oud, bediende, arbeider. Ze hebben allemaal een reden om op straat te komen. En dat tonen ze ook op alle manieren. Bekijk de sfeerfoto's en de slogans.

...
Lees meer

ACOD betoogde in Gent

Duizend mensen op straat om te protesteren tegen de asociale regering Michel-De Wever. Een fotoreportage.

Meer fotos op mediActivista ...
Lees meer

Koerden betogen in Antwerpen tegen Erdogan

Aanhangers van de pro-Koerdische Democratische Volkspartij (HDP) organiseerden dinsdag 15 december een spontane betoging tegen de Turkse president Erdogan en zijn partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK). Ze trokken met spandoeken naar station Antwerpen-Centraal. Volgens de actievoerders is president Erdogan een moordenaar die de strijd tegen de IS misbruikt om de Koerden aan te vallen.

Een fotoreportage van mediActivista ...
Lees meer

Klimaatmars in Oostende - fotoreportage

De klimaatbeweging Climate Express wilde 10.000 Belgen in Parijs krijgen voor een grote klimaatmars. Door de terreurdreiging werd de mars echter verboden. Uiteindelijk kregen Climate Express en Klimaatcoalitie de toelating om op 6 december in Oostende een mars te organiseren. Op de zeedijk van Oostende kwamen duizenden actievoerders bijeen om hun stem te laten horen voor een bindend klimaatakkoord.

Een fotoreportage van MediActivista   ...
Lees meer

Fotoreportage mensenketting in Brussel voor klimaat

Aan de vooravond van de VN-klimaatconferentie in Parijs werd wereldwijd gemanifesteerd voor het klimaat. In Brussel vormden zo'n 4000 klimaatactivisten een mensenketting van de Beurs tot het Justitiepaleis om de “noodtoestand van het klimaat” aan te kaarten.

Een fotoreportage van mediActivista   ...
Lees meer

Alleen mensen kunnen het tij keren

Zondag kwamen enkele honderden mensen samen voor een klimaatactie aan de Schelde in Antwerpen. Onder het motto 'alleen mensen kunnen het tij keren' zongen en dansten ze voor het klimaat.

De initiatiefnemers waren Transitie Kontich en Hart Boven Hard Antwerpen. De actie diende aanvankelijk als aanloop naar de klimaatmars in Parijs. Nu die is afgelast wordt er volgende week zondag betoogd voor het klimaat in Oostende.  ...
Lees meer

Roterende hongerstaking voor Ali Aarrass

Op het Poelaertplein, tegenover het Brusselse Justitiepaleis, organiseert Farida Aarrass, de zus van de Belgisch-Marokkaanse gevangene Ali Aarrass een roterende hongerstaking.

Ali Aarrass werd in Marokko na een oneerlijk proces voor terrorisme veroordeeld op basis van bekentenissen verkregen door foltering. Hij was sinds eind augustus in hongerstaking maar moest vorige week om gezondheidsredenen zijn staking onderbreken.  ...
Lees meer

The Climate Miles op weg naar Parijs

De klimaattop van Parijs komt dichterbij. Wereldwijd wordt er gemobiliseerd om deze conferentie aan te grijpen om als burger, bedrijf of organisatie een signaal richting beleidsmakers te sturen. Ook Urgenda – de stichting die de Nederlandse Klimaatzaak tegen de overheid won – wil dat de oorzaken van klimaatverandering aangepakt worden. En dat doen ze met een wandeling, The Climate Miles. Van 1 to 29 november van Utrecht naar Parijs. Zondagochtend vertrokken de wandelaars vanuit Antwerpen.

...
Lees meer

Mensenketting in solidariteit met Palestina op Brusselse Muntplein

Op zondag 18 oktober kwamen een 300-tal mensen samen in het centrum van Brussel uit solidariteit met Palestina.

"Sinds eind september heeft het Israëlisch leger een nieuwe ongeziene repressie gelanceerd tegen de Palestijnen van Gaza en de Westelijke Jordaanoever", zegt Mario Franssen van Intal, de beweging voor internationale solidariteit. "Er zijn talloze doden en tientallen gewonden te betreuren." Op het Brusselse Muntplein vormden de actievoerders een mensenketting die hun solidariteit met het...
Lees meer

Actievoerders eisen degelijke opvang vluchtelingen

In Brussel namen dan 20.000 actievoerders aan een solidariteitsmars om de vluchtelingen in België een hart onder de riem te steken. De mars is een initiatief van het Burgerplatform Refugees Welcome, een coalitie van verschillende organisaties.

Een fotoreportage door MediActivista   ...
Lees meer

Protest en solidariteit aan Turkse ambassade in Brussel

Woensdag was er een protestactie aan de Turkse ambassade in Brussel. Volgens de manifestanten, hoofdzakelijk Turkse en Koerdische activisten, treedt de Turkse regering te laks op tegen IS. Bij een zelfmoordaanslag in de Zuid-Turkse stad Suruç aan de grens met Syrië zijn maandag 32 mensen gedood en zeker 100 anderen gewond geraakt, voornamelijk jongeren. De aanslag wordt toegeschreven aan IS.

De gedode jongeren, lid van de Federation of Socialist Youth Associations (SGDF), waren va...
Lees meer

Boottocht voor sluiting kerncentrales

Minister Marghem wil de kerncentrale van Doel opnieuw opstarten. Maar volgens de 11 maart-beweging ligt de kerncentrale van Doel veel te dicht bij de stad en de haven. De milieu-activisten willen de kerncentrales dicht. Om druk op de ketel te houden organiseerde de 11 maart-beweging een mars, gevolgd door een boottocht door de Antwerpse haven. Een fotoreportage

Op zondag 7 juni vaarde de 11 maart-beweging op de Schelde langs Doel waar ze aan de kerncentrale symbolisch een krans te...
Lees meer