about
Toon menu

World Press Photo 2013 met twee landgenoten bij de winnaars

Stephan Vanfleterens winnaar in de categorie 'Portretten' en Frederik Buyckx kreeg een eervolle vermelding in de categorie "Dagelijks leven'. Het is een hele prestatie als je beelden uit meer dan 100.000 foto's komen bovendrijven en deel uitmaken van de 160 die de wereld rond gaan op de World Press Photo. In Knokke-Heist kan je de tentoonstelling tot 9 juni bezoeken.

In Scharpoord, het cultureel centrum van Knokke-Heist speelt op de vernissage van de Belgische première een band. De...
Lees meer

Betoging gemeenschappelijk vakbondsfront in BXL

De vakbonden betogen. De betogers zijn het beu steeds meer te moeten presteren voor minder. Er komt veel meer volk dan verwacht. Het water komt bij steeds meer mensen tot aan de lippen.

Het is niet omdat SP.A en PS in de regering zitten, dat de vakbonden tevreden zijn. ...
Lees meer

Vrijdag 15 februari sluit 't Antwerps Klooster definitief

‘t Klooster wordt vrijdag 15 februari gesloten, veel sneller dan oorspronkelijk gepland was. Brand in een kamer is de oorzaak. Het provinciebestuur sluit uit veiligheidsoverwegingen het gebouw af. Voor een aantal bewoners werd geen oplossing gevonden, volgens de overheid omdat ze niet willen, volgens anderen omdat ze niet kunnen.

Donderdag 14 februari 2013. Morgen wordt ‘t Klooster ontruimd. De benedenverdieping is al gedeeltelijk dicht getimmerd. Joep Oomen van Koevoet VZW over d...
Lees meer

Antwerpen uit de Ban van de Ring en de Groene Wapper

In Antwerpen blijft het BAM tracé actueel. De groep die zich uitspreekt voor betere oplossingen groeit met nieuwe mensen die dromen en plannen maken voor een betere toekomst. Een toekomst met een doeltreffende mobiliteit en een leefbare stad.

Als de politici van de meerderheid de helft van de dossierkennis van de mensen uit deze zaal hadden, zouden ze al lang het BAM tracé hebben afgezworen. Op 29 januari verzamelden zich in de Horta, weer honderden geïnteresseerden om te luisteren...
Lees meer

Opnieuw meer dan 10.000 maal NEEN tegen het BAM-tracé

Elisabeth Van de Poel is voorstander van het Meccanotracé. Als bezorgde burger die iets wil doen, verzamelde ze 10.200 handtekeningen tegen het BAM-tracé met de bedoeling die op het schoon verdiep aan de Antwerpse burgemeester af te geven. Ze geraakte tot bij de schepen van mobiliteit. Die legt de nadruk op economie en dreigt met ernstige gevolgen als de Antwerpse burger de politici niet zou volgen

Elisabeth Van de Poel heeft 10.200 handtekeningen verzameld om het nieuwe stadsbestu...
Lees meer

Jeroen Olyslaegers en Occupy Antwerpen: "Armoede in A: nie mé maa, nie mé ongs"

De immer kritische columnist en schrijver Jeroen Olyslaegers heeft zijn schrijftafel verlaten en sloot zich aan bij Occupy Antwerpen. Elke zaterdag maakt hij samen met enkele tientallen sympathisanten soep die ze uitdelen in het centrum van Antwerpen. Met de actie willen ze mensen bewust maken van armoede in de stad en hen aanzetten om zelf ook actie te ondernemen. “Begin eerst met empathisch en solidair te zijn in je omgeving”, klinkt het.

en hop! onze sympathieke bioboer Jelle...
Lees meer

Klacht Joods Actueel tegen Geneeskunde voor het Volk

Geneeskunde voor het Volk (GVHV) voerde woensdagavond actie met een 100-tal symphatisanten bij de Orde van Geneesheren omdat hun dokter Guido Gorissen daar moest verschijnen. Een medewerker van Joods Actueel heeft hem aangeklaagd wegens het boycotten van het Israëlisch geneesmiddelenmerk Teva. Volgens Joods Actueel brengt GVHV met haar boycot-actie de gezondheid van haar patiënten in het gedrang.

De klacht van Joods Actueel bij de Orde der Geneesheren luidt als volgt: “Anti-Israël...
Lees meer

Occupy Antwerp viert Kerst

Ruim een jaar geleden startte in Antwerpen een afdeling van de Occupy beweging. Sindsdien verkondigen ze elke zaterdag in Antwerpen, dat een andere en betere samenleving mogelijk is. Occupy Antwerp richt zich voornamelijk tot de zwakkeren van de 99%. Elke week bakken een aantal vrijwilligers lekkers voor de volxkeuken.

Occupy Antwerp deelt een folder uit waarin ze duidelijk maken waar ze voor staan.  De tekst staat hieronder tussen aanhalingstekens. ...
Lees meer

Fotoreportage: Actie Stop armoede en eenzaamheid in Antwerpen nu

ANTWERPEN - 'Stop Armoede Nu' wijst de Antwerpse politici er al jaren op dat er veel armoede is, te veel. Gewoonlijk houdt de organisatie haar acties aan het stadhuis, vóór de gemeenteraad. Woensdag 19 december deelden ze de Wapper, aan de Meir, met de shoppers.

De shoppers hadden weinig aandacht voor het evenement. ...
Lees meer

Daklozen in Antwerpen

ANTWERPEN - De daklozen komen elk jaar als het koud wordt in het nieuws. De verschillende overheden beweren dan dat ze het dit jaar onder controle hebben. Dat ze genoeg opvangplaatsen hebben. Insiders betwijfelen dit. Bovendien is elke dakloze er een te veel en een bewijs van falen van de maatschappij.

Vrijdagavond Het is niet omdat de toekomst van ‘t Klooster onzeker is dat de bewoners geen 'volxkeuken' houden. ...
Lees meer

Brand in 't Antwerps Klooster

De gevolgen van een brand gaan verder dan de materiële schade. De brand in 't Klooster heeft gevolgen voor de hele bewonersgroep. Gelukkig is er niemand gewond maar de bewoners verwachten dat ze het gebouw zullen moeten verlaten.

Vorige vrijdag was het ‘Volxkeuken DeLuxe'; die moest wat geld opbrengen om de elektriciteitsrekening te betalen. Alles stond klaar en dan breekt er brand uit: weg volxkeuken, weg inkomsten om de elektriciteit te betalen. Alles wat maar enigszins kon uitges...
Lees meer

Fotoreportage: Volxkeuken in 't Klooster

Elke vrijdagavond kan je in de Volxkeuken van 't Klooster een vegetarische muziek-maaltijd eten. Na de oproep onder het eerder verschenen artikel "SOS 't Klooster" hebben sympathisanten al 750 euro gestort. Vorige vrijdag werden ook nog eens twee jarigen gevierd, en komende vrijdag hopen ze met een 'Volxkeuken Deluxe' nog wat geld bijeen te sprokkelen. Alle redenen om te feesten zijn goed.

Als ik 's middags 't Klooster binnenstap hangt er al een feeststemming. De radio staat luider...
Lees meer

Reizigers en personeel betogen samen tegen besparingen op De Lijn in Antwerpen

Werknemers en gebruikers van De Lijn betoogden in Antwerpen samen tegen de besparingen. Door de besparingen op De Lijn is de dienstverlening fel achteruit gegaan. Reizigers zitten regelmatig in overvolle rijtuigen en zijn langer onderweg.

Honderden vakbondsmensen, reizigers en politieke partijen wandelden woensdag naar de directiezetel van De Lijn op de Antwerpse Draakplaats. Op het eerste gezicht zijn een aantal van de reorganisatiemaatregelen te verdedigen. Zo is het idee dat niet...
Lees meer

Wooncrisis in Antwerpen

ANTWERPEN - Er staan 22.000 Antwerpenaren op de wachtlijst voor een sociale woning. 1 op de 10 kan zijn huur niet elke maand betalen. Een appartement met 3 slaapkamers onder de 800 euro vind je niet. En tegen 2020 verwacht men 100.000 nieuwe bewoners.

Het Antwerps Platform Wonen organiseerde een evenement. ...
Lees meer