about
Toon menu

'Illegaal' ziet er zo uit op de 10e Brusselse Zinneke Parade

Bewoners, verenigingen, kunstenaars en scholen in Brussel hebben zich zaterdag 12 mei voor de 10e maal gehuld in de meest creatieve kostuums voor de welbekende, tweejaarlijkse Zinneke Parade. 'Illegaal' is dit jaar het thema. De parade zoomde in op vragen over (on)rechtvaardigheid van wetten, de muren van het Recht, de legitimiteit en pertinentie van de vele grenzen die we hanteren of over concrete processen van illegalisering. Een fotoreportage.

...
Lees meer

Broedplaats Molenbeek. Visie op de toekomst van Oud-Molenbeek

In september 2016 stelde Kemal Rijken, medewerker aan het weekblad De Groene Amsterdammer, een aanvullende vraag op het interview dat hij in de zomer had afgenomen bij Lieven Soete. Zijn werkstuk “Broedplaats Molenbeek. Hoe de Brusselse wijk opkrabbelt na de aanslagen” is intussen in het nummer 40 van 6 oktober 2016 verschenen. Hier volgt het volledige antwoord dat Lieven Soete stuurde.

Vraag: Wat is mijn visie op de toekomst van Oud-Molenbeek en wat moet er volgens mij gebeuren om de wijk le...
Lees meer

Feest in Molenbeek [Molem 1080 Brxl]

BRUSSEL - De Brunfautbuurt in Sint-Jans-Molenbeek is een buurt met extreme bevolkingsdichtheid - tot 35.000 inwoners per vierkante km - en bovendien een zeer hoge concentratie aan sociale woningen en dus armoede. Daar was er zaterdag 25 juni 2011 een kleurrijk buurtfeest. Zonder reden of aanleiding tot rampjournalistiek. Misschien daarom dat Molenbeekse schrijvers van redactionele stukken, columns en andere opiniestukken er niet te zien waren. ...
Lees meer