about
Toon menu

Carrefour: Hypocriet medeleven van de regering

Het kabinet van de eerste minister heeft de vakbondsverantwoordelijken van Carrefour deze namiddag om 16.30 u. in de Lambermont uitgenodigd. Het gemeenschappelijk vakbondsfront komt uiteraard op de afspraak maar met een wrang gevoel. De dag na de aankondiging betuigt de regering blijkbaar haar hypocriete medeleven aan de werknemers, terwijl ze de laatste jaren via tal van maatregelen niets anders heeft gedaan dan de kwaliteitsvolle tewerkstelling in de handel kapot te maken.

Meteen na de dramati...
Lees meer

Toestanden à la Deliveroo en Uber vragen om sociale bescherming voor iedereen die werkt

De bedenkelijke toestanden bij Deliveroo en andere ondernemingen uit de platform- of deeleconomie stemmen tot nadenken. Sommigen in werkgeverskringen pleitten onlangs nog voor ‘een derde statuut voor werkende mensen’. Absoluut géén goed idee, vindt de vakbond. De belangen van de werknemers zijn hier allemaal niet mee gediend. Voor de vakbond is een degelijke sociale bescherming wenselijk én noodzakelijk voor iedereen die met arbeid zijn of haar brood verdient.

Minister van Werk Kris Peeter...
Lees meer

Zomerakkoord: gewone mensen trekken eens te meer aan kortste eind

De regering-Michel heeft een aantal begrotingsingrepen verpakt in een ‘Zomerakkoord’. Daarna ging een aantal ministers ‘tevreden’ uitwaaien op Tomorrowland. Maar voor werknemers en uitkeringstrekkers zitten er al weer bedenkelijke maatregelen in het akkoord, dat erg donkerblauw kleurt. Een triest voorbeeld is de aanpak van de pensioenen, die veel gewone mensen ongerust maakt.

Veerle Verleyen, adjunct-algemeen secretaris van de LBC-NVK, geeft aan wat er allemaal fout zit. En vertelt ook h...
Lees meer

Ferre Wyckmans sluit rijk gevulde carrière bij vakbond LBC-NVK af

Nieuwe algemeen secretaris is Stefaan DecockBij de vakbond LBC-NVK, de grootste centrale van het ACV, treedt een nieuwe nummer één aan. Algemeen secretaris Ferre Wyckmans, een markante figuur uit het Belgische vakbondslandschap, sluit zijn lange loopbaan bij de LBC-NVK af. Hij wordt opgevolgd door Stefaan Decock, die vanaf 1 juli 2015 de nieuwe algemeen secretaris is.

Nieuwe algemeen secretaris is Stefaan Decock Stefaan Decock...
Lees meer

vacature LBC

Vacature LBC-NVK

LBC-NVK, aangesloten bij het ACV, zoekt 2 Administratieve medewerkers (M/V) voor haar plaatselijke secretariaten te Vilvoorde (80%) en te Mechelen (50%). Meer info kan u vinden op onze website. ...
Lees meer

Weg met de cao's?

Volgens Gwendolyn Rutten is iedere werknemer in staat om over zijn/haar eigen loon te onderhandelen. Collectieve arbeidsovereenkomsten(cao’s) zijn niet meer van deze tijd. En volgens de liberale voorzitster is er niemand die nog uitgaat van collectief vastgelegde arbeidsovereenkomsten. Een uitspraak die nergens is op gebaseerd en gewoon niet klopt.  Niet alleen maakt met deze puur individualistische redenering komaf met wat cao’s nu juist beogen: zekerheden voor werkgevers en wer...
Lees meer

Waar het echt om gaat voor de vakbonden

De analyses van de afgelopen dagen over de ABVV-leiding verraden een merkwaardige invulling van wat leiderschap in een democratische werknemersorganisatie hoort te zijn. Vakbondsleiders die de bekommernissen van hun leden ter harte nemen worden afgeschilderd als slapjanussen. Dit oordeel wordt geveld door diegenen die wat graag problemen bij vakbonden zien als een uitgelezen kans om hen onderuit te halen. Een standpunt van Ferre Wyckmans, LBC-NVK.

Je plicht doen is 'conservatief' Al...
Lees meer