about
Toon menu

Swissport staakt: Wat is er op onze luchthaven aan de hand?

Bij Swissport Belgium hebben de werknemers vandaag spontaan het werk neergelegd. Voor de passagiers bekent dat grote ellende: vertragingen, vluchten die wegvallen en bagage die achter blijft. De te hoge werkdruk, onveilig werkmateriaal, te grote flexibiliteit en niet nagekomen engagementen van de directie waren de aanleiding. De eisen klinken bekend in de oren, ook bij concurrent Aviapartner, waar ik tot voor kort zelf werkte.

Op de luchthaven van Zaventem zijn er twee grondafhandelingsbedrijven...
Lees meer

Plannen Kris Peeters zijn achteruitgang voor de werknemers achter de 'jobs, jobs, jobs'

Kris Peeters kondigt trots aan dat hij gaat voor volledige tewerkstelling tegen 2025, in navolging van Duitse bondskanselier Angela Merkel. Terwijl de minister glimlachend in het rond keek om het applaus in ontvangst te nemen, komt een studie van het Leuvense Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA) roet in het eten gooien. Onderzoeker Ides Nicaise: “het recente arbeidsmarktbeleid is de strijd tegen de armoede niet ten goede gekomen. Het is op sommige punten zelfs een strijd tégen de armen geworden”.
Lees meer

Wet Peeters weg, geen heimwee naar Poupehan!

Met deze geslaagde vakbondsbetoging vlak na de sociale verkiezingen, zitten we in de tweede grote golf van verzet tegen deze regering. Eigenlijk had het de derde golf moeten zijn. Vorige herfst werden de acties ingetrokken door de aanslagen in Parijs. Bij een zoveelste actieplan tegen eenzelfde regering komt dan ook de vraag naar boven: met welk perspectief trekken we ten strijde? Wat is het doel?

Bart Brinckman, Wetstraat-journalist van De Standaard heeft 'Heimwee naar Poupehan', zo titelt hij...
Lees meer