about
Toon menu

Tax Pride: “Stop met rijken en vermogenden te pamperen”

Een 5.000-tal militanten van de twee grote vakbonden namen maandag deel aan de 1e 'Antwerp Tax Pride' voor rechtvaardige belastingen. Onder het motto: ‘Echte helden verschuilen zich niet op de Bahama’s, de Kaaiman- of de Maagdeneilanden. Een echte held betaalt belastingen.’ Ze roepen de regering op om belastingontwijking bij grote bedrijven aan te pakken en dringend werk te maken van een progressief belastingbeleid. De optocht trok van het Sint Jansplein in Antwerpen richting dienst Financiën.
Lees meer

“Werken in de zorg = enkel voor supermensen”

ABVV Social-Profit Antwerpen eist investering in plaats van afbouw van gezondheidszorg. Ze klaagt de hoge werkdruk door structurele onderbezetting aan. Na de geslaagde nationale acties van 24 november, 22 maart en 1 juni, voert de Antwerpse afdeling van ABVV Social Profit lokaal actie. Verkleed als power rangers hielpen ze in twee zorgcentra in het Antwerpse mee om het werk van het personeel eventjes te verlichten.

...
Lees meer

De Grote Parade van Hart boven Hard in beeld

Vanaf het Noordstation in Brussel stapten duizenden mensen op zondag 7 mei mee met de Grote Parade van Hart boven Hard naar de langste tafel op de Pachecolaan. Met oorverdovend geklop eisen ze een ander beleid van de regering. Een fotoreportage:

...
Lees meer

Naar Hulst met Geneeskunde voor het volk

400 patiënten van de diverse afdelingen van Gvhv stapten op de bus naar het Nederlandse Hulst voor betaalbare geneesmiddelen. PVDA-voorzitter Peter Mertens reed mee en vertelde over de discussie tussen de verkozenen en Maggie De Block deze week in het parlement. Bij aankomst was de persaandacht enorm. Het verschil in prijs tussen België en Nederland is soms hallucinant, voor bijvoorbeeld 1 doosje omeprazole in België heb je er in Nederland 14!  De apotheken in Hulst draaiden vandaag een goede om...
Lees meer

3.000 feestvierders op DiverCity 2017

3.000 jongeren feestten afgelopen zondag 30 april in Antwerpen tijdens DiverCity, een festival om de diversiteit van de stad te vieren en tegen alle vormen van racisme. DiverCity werd georganiseerd door Redfox, de jongerenorganisatie van PVDA. Het werd een kleurijk feest zowel in het park als op het podium met als publiekstrekker de mega populaire Soufiane Ediane.

...
Lees meer

Witte woede: de lente van de non-profitsector

De lente komt vanzelf, maar een sociaal akkoord voor alle non-profit werknemers niet. Voor duizenden mensen uit het hele land dé reden om op 21 maart, de officiële eerste lentedag, naar Brussel te komen en samen de druk bij de overheid op te voeren. “Wij eisen een akkoord, nu. Het wordt tijd dat de politiek over de brug komt”, klinkt het keihard door een speaker vanaf een rijdende wagen, waar de demonstranten in een grote massa achter stappen. De nationale non-profitbetoging kan in ieder geval niet worden genegeerd.
Lees meer

Neen tegen 'Belgiumban' en neen tegen Trump in België

"Hey Trump, build a wall around yourself." "Theo wij VERMOEDEN dat u een racist bent." Met deze protestleuzen gingen honderden mensen gisteren in Brussel de straat op. Ze zeggen nee tegen Trumps bezoek aan België, en nee tegen de verstrenging van de vreemdelingenwet. Een fotoreportage.

...
Lees meer

Sociaal werk is niet te koop

Donderdagavond (27/10) kwamen honderden docenten en studenten sociaal werk bijeen op het Mechelseplein te Antwerpen. Ze verzetten zich tegen de vermarkting van het sociaal werk.

...
Lees meer

Honderden klachten tegen Vlaamse Verdedigings Liga

Een 80-tal personen gingen woensdag naar een Antwerpen politiekantoor om samen klacht neer te leggen tegen de racistische uitlatingen van de leden van de Facebookpagina Vlaams Verdedigings Liga (VVL) na het overlijden van de jonge Ramzi uit Limburg. Racisme en "cyberhaat" zijn een misdrijf en moeten gestraft worden. Laat ons een signaal geven aan de samenleving en massaal klachten neerleggen", klinkt het. Iedereen kan over heel het land de klacht mee onderschrijven.

De o...
Lees meer

Sociaal Werk is niet te koop!

Enkele honderden sociaal werkers en sympathisanten kwamen maandagavond in de gietende regen samen aan het stadhuis van Antwerpen. Voor de aanvang van het schepencollege protesteerden ze tegen de uitbesteding van een aantal sociale voorzieningen aan de private sector.

Het is al even onrustig in de sociale sector in Antwerpen. De stad wil meer en meer sociale dienstverleningstaken afstoten en per opbod uitbesteden. Ook private bedrijven komen in aanmerking om sociale ta...
Lees meer

Borgerrio toont de superdiversity in Antwerpen

Zaterdag 21 mei vond de tiende editie van het BorgerRio plaats op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Een combinatie van wijkfestival en een volkse braderij voor groot en klein. Kleurrijke kraampjes van lokale handelaars, animatie en concerten. Het hoogtepunt was de parade met een bonte mix van sambagroepen, lokale fanfares, Murga en de bezemwagen van Discobar A Moeder. Kortom superdiversity in Antwerpen. Een sfeerbeeld.

...
Lees meer

Met 60.000 op de Belgian Gay Pride

De Belgian Pride Parade lokte vandaag 60.000 bezoekers naar Brussel en is het hoogtepunt van het Belgian Pride Festival dat begon op 29 april onder het motto ‘Love is too beautiful to be hidden’. De pride zelf heeft dit jaar als thema de rechten van de transgenders. Enkele sfeerbeelden

...
Lees meer