about
Toon menu

Vreedzaam betoogd en dan nog imagoschade lijden

Toen de nationale betoging zich gisteren op gang trok was het beeld van de kop  van de betoging vrij heroïsch met boeren en dokwerkers die zij aan zij met enkele tractors een duidelijk statement maakten: de onderlinge solidariteit is er nog steeds!

Het werd even spannend aan de Brusselse financiëntoren waar een stuk of 50 dokwerkers van het betogingstraject afweken. Maar buiten enkele bommetjes die er gegooid werden naar de politie en dankzij enkele andere havenarbeiders die prompt begonnen in...
Lees meer

Waarom het zo belangrijk is dat de havenarbeiders deelnemen aan de nationale betoging van 7 oktober

Dokwerker Ivan Heyligen vergelijkt de gevolgen van het beleid van Thatcher met het lot van de havenarbeiders vandaag in België. Hij roept daarom op tot solidariteit tussen verschillende sectoren: van treinconducteurs tot studenten over arbeiders naar ambtenaren. Solidariteit is het beste wapen tegen het huidige beleid en de verzurende publieke opinie.

Wie Owen Jones’ laatste bestseller 'het establishment' leest kan enkel maar concluderen dat de auteur van het boek er als geen ander in slaagt om...
Lees meer

Havenarbeider getuigt over nationale betoging

Over de rellen tijdens de nationale betoging van 6 november is al zeer veel inkt gevloeid, maar niemand heeft nog het woord gegeven aan de vermeende daders: de dokwerkers. DeWereldMorgen ontving een persbericht van een Antwerpse havenarbeider, die uit de eerste hand getuigt en verklaart wat er gebeurd is. Hij richt zich tot vakbondsvoorzitters, politiecommandanten, chefs van de NMBS, maar ook tot de media – en tot dokwerkers zelf.

Socialisten, communisten, onderwijzers en onderwij...
Lees meer