about
Toon menu

“Diepgaande verandering is nu eenmaal niet aaibaar”

Op 11 oktober 2016 vervelde het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) tot Furia. Exact één maand later organiseerde de herboren vrouwenbeweging haar 45ste Vrouwendag, ditmaal in Antwerpen. In maart 2017 gaf Els Flour het voorzitterschap door aan 2 nieuwe co-voorzitters: Iris Verschaeve en Merel Terlien. Niet toevallig twee jonge vrouwen.

Iris is 32. Ze noemt zichzelf een buikfeministe, werkt in de natuur- en milieusector en heeft een grote voorliefde voor Latijns-Amerika. Vastbesloten om iets meer met...
Lees meer

Waarom overspoelt de hashtag #Oaxaca de walls van mijn Mexicaanse vrienden?

Het lijkt alsof de Mexicanen een gewelddadig volk zijn. We horen hier enkel over Mexico als het over geweld gaat, al dan niet gerelateerd met drugs. En wat vooral opvallend is: de stormen gaan altijd terug liggen, en de regering doet gewoon voort. Afgelopen zondag is weer zo een voorbeeld van één van de vele ontplofte etterende wonden. Duizenden leerkrachten protesteerden tegen de onderwijshervormingen in de stad Oaxaca. De politie trad hardhandig op. Er vielen acht doden en meer dan honderd gewonden.
Lees meer