about
Toon menu

Europese verkiezingen 2014: een terugblik met het oog op de toekomst

Het verkiezingsprogramma is één element om zich een idee te vormen over een partij, maar men moet naïef zijn om zich enkel daarop te verlaten. Mooie woorden en verkiezingsbeloften zijn één ding, de effectieve opstelling van een partij is vaak iets heel anders.

In de aanloop naar de Europese verkiezingen (22 mei in Nederland, 25 mei in België) willen we nagaan hoe partijen zich de voorbije vi...
Lees meer

Europese top 28-29 juni 2012: de 'stille revolutie' in een stroomversnelling

"De Partij van de Europese Socialisten (PES) verwelkomt het veelbelovende resultaat van de Europese Top en de toezegging om concrete maatregelen te treffen om de crisis aan te pakken. Het is een overweldigende overwinning voor de progressieve agenda zoals hij in de voorbije jaren door de socialistische en sociaal-democratische familie werd opgesteld."

Dat waren woorden van Sergei Stanishev, voorzitter van de Partij van de Europese Socialisten (PES), na afloop van de top. Zou er dan e...
Lees meer

Europees Parlement stemt binnenkort tegen de democratie

“Wat er plaatsgrijpt, is een stille revolutie, een stille revolutie op het vlak van sterker economisch bestuur, stap voor stap. De lidstaten hebben aanvaard – en ik hoop dat ze het correct begrepen hebben – ze hebben aanvaard dat een heel belangrijke macht bij de Europese instellingen komt te liggen op het vlak van toezicht, en een veel sterkere controle op de overheidsfinanciën.”

Dit zijn de woorden die de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, hanteerde...
Lees meer