about
Toon menu

Laatste keer fietsen op de Dag van de Trage Weg?

Zondag 21 oktober tussen 10 en 12u kan u tijdens de Dag van de Trage Weg wellicht voor het laatst fietsen op de Ganzendrieswegel. Heel recent leverde de stad Gent een bouwvergunning af aan een bekend Gents projectontwikkelaar voor de bouw van studentenkamers bovenop de weg en de bijhorende gracht. Door op de gracht te bouwen en de wegel volledig in te tunnelen wordt het gebruik voor fietsers voortaan onmogelijk. In plaats van het bouwplan (licht) aan te laten passen, kiest de stad er voor de weg te knippen voor fietsers.
Lees meer

Laatste gebouw wereldtentoonstelling 1913 binnenkort gesloopt?

In de omgeving van het Universitair Ziekenhuis te Gent staat vandaag het laatste overgebleven gebouw van de wereldtentoonstelling van 1913: een schoolgebouw uit het Moderne Dorp, dat model stond voor de vooruitgang en technische ontwikkelingen van toen.

Ondanks de typische trapgeveltjes en de zes horizontale lijnen in witte natuursteen, valt dit gebouw amper op tussen de studentenhome Home Boudewijn, een nieuwe woonwijk met enkele recente appartementsgebouwen en de twee grootwarenh...
Lees meer