about
Toon menu

Bolkestein herrijst: Europese Commissie wil macht over diensten

Vragen en antwoorden over het voorstel om de Commissie nieuwe bevoegdheden te geven om lokale besluiten nietig te verklaren.

De EU-instellingen onderhandelen momenteel over nieuwe regels voor de interne markt die een ernstig en duidelijk negatief effect kunnen hebben op de besluitvorming in parlementen, provinciale raden en gemeenteraden in heel Europa. De Commissie stelt voor de dienstenrichtlijn - ook bekend als de Bolkestein-richtlijn - op een nieuwe en buitengewoon invasieve manier ten uitvoe...
Lees meer

Een kort gesprek met Noam Chomsky

Noam Chomsky was zo vriendelijk om enige tijd vrij te maken van zijn buitengewoon drukke agenda om wat hij beschreef als “veel te korte” antwoorden te geven op de vragen van truthout. Een vertaling door globalinfo.nl.

Noam Chomsky is een buitengewoon invloedrijk persoon. Naast auteur van meer dan 100 boeken (en heel veel artikelen, brieven, toespraken en interviews) die de afgelopen 60 jaar werden uitgebracht, is Chomsky ook goed ingevoerd in cognitieve wetenschap, moderne taalkunde, filosof...
Lees meer

Chomsky en Pollin over een nieuwe, alternatieve sociale orde

Op de website Truthout verscheen op 19 november een enorm dubbelinterview van C.J. Polychroniou met de gerenommeerde politieke denkers Noam Chomsky en Robert Pollin. Zij bespreken de misschien wel meest dringende vraag van dit moment, namelijk hoe er een linkse strategie zou kunnen zijn om de VS uit de neoliberale puinhopen te slepen. Hun antwoorden zijn uitgebreid, goed onderbouwd met bronnen en cijfermateriaal, en dus overtuigend in hun ‘haalbaarheid’. Hieronder een samenvatting.

Het interv...
Lees meer