about
Toon menu

No TAV-beweging Italië inspiratie voor wereldwijde milieubewegingen

In Noord-Italië voert een lokale beweging al jarenlang strijd tegen een nieuwe hogesnelheidslijn (TGV=TAV in het Italiaans) tussen Turijn en Lyon. Grotendeels genegeerd door Italiaanse en buitenlandse media blijft de inzet en volharding van deze No TAV-beweging een inspiratie voor milieubewuste en anti-kapitalistische bewegingen wereldwijd.

Wanneer ik op een warme herfstdag aankom op het luchthaven van Turijn, is de geur van rook overweldigend. De weersvoorspelling op mijn telefoon toont me een...
Lees meer

Hedendaagse helden van onderzoeksjournalistiek - interview met John Pilger

In het kader van een reeks interviews voor het radioprogramma 'Le Mur a des Oreilles; conversations for Palestine', praat Frank Barat met John Pilger, een van de meest invloedrijke journalisten van de laatste decennia, over de oorlog in Syrië, de bezetting van Palestina, het verband tussen grote mediaconcerns en regeringspropaganda en de activiteiten van enkele moedige mensen, zoals Snowden, Assange en Manning.

Om te beginnen met Syrië: wat denk je van de berichtgeving van de grote...
Lees meer

Chomsky: Syrië in zelfvernietiging, Israël en VS genieten

In een interview met het online tijdschrijft CeaseFire praat gerenommeerd academicus Noam Chomsky met Frank Barat over de situatie in het Midden-Oosten, in het bijzonder de crisis in Syrië, de onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen en de rol van de VS-macht in de regio.

Frank Barat voor Ceasefire: Wat is de definitie van 'onderhandelingen' in het taalgebruik van de VS en Israël en waarom speelt de Palestijnse Autoriteit (PA) dit spel mee? Noam Chomsky: "Vanuit het perspe...
Lees meer