about
Toon menu

Een Andere Joodse Stem over N-VA en Freilich: "De maskers zijn gevallen"

Volgens de Joodse organisatie Een Andere Joodse Stem zijn 'de maskers gevallen' nu de N-VA Michael Freilich in zijn rangen heeft opgenomen. Hij is een openlijk voorstander van apartheid in Israël, van bezetting, repressie en kolonisatie in Palestina en de blokkade van Gaza. “Waarom was hij door de Vlaamse media zo lang als de spreekbuis van de Joodse gemeenschap opgevoerd?”

Zowel bij zijn publieke optredens als in de toon van zijn artikels in het magazine Joods Actueel sprong de stigmatisere...
Lees meer

Joods-Europese organisaties: "Kritiek op Israël is géén antisemitisme"

Joods-Europese organisaties sluiten zich aan bij een oproep van Joods-Amerikaanse organisaties. In een open brief verklaren zij hun oppositie tegen de pogingen van de Israëlische regering om tijdens een tweedaagse conferentie in Brussel de definitie van antisemitisme uit te breiden tot elke vorm van kritiek tegen bezetting en kolonisatie van Palestina en tegen apartheid in Israël.

Openbare verklaring van Joods-Europese organisaties over de definitie en uitroeiing van antisemitisme: Als Joods-E...
Lees meer

S&V bewijst dat antisemitisme en islamofobie twee zijden van dezelfde racistische munt vormen

Voor Een Andere Joodse Stem zijn de reacties van een aantal mensen binnen de Joodse gemeenschap even verontrustend als het bestaan van Schild & Vrienden zelf. Beide weerspiegelen immers een milde en accepterende houding ten aanzien van het bestaande racisme in de Belgische maatschappij. EAJS is ervan overtuigd dat racisme in al zijn vormen moet worden bekampt, ongeacht tegen wie het zich richt. 

Dit stille racisme, dat binnen besloten kringen geuit wordt en dat in bredere sociale structuren inge...
Lees meer

Een Andere Joodse Stem pleit voor vrijheid voor Gaza

"We roepen de Israëlische overheid met aandrang op maatregelen te nemen om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen, en om Palestijnen het recht te geven om in Gaza of elders te betogen."

Vorige vrijdag, terwijl veel Joden zich wereldwijd aan het voorbereiden waren om Pesach te vieren, een feest dat symbool staat voor de bevrijding van het Joodse volk uit de Egyptische slavernij, probeerden tienduizenden Palestijnen in de Gazastrook ook hun recht op vrijheid en waardigheid op te eisen. Het m...
Lees meer

'Een Andere Joodse Stem' steunt Belgische ondervraging Tzipi Livni

De Joods-Belgische organisatie Een Andere Joodse Stem verheugt zich in een persmededeling over de beslissing van het Belgisch gerecht om voormalig Israëlisch minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni te ondervragen wanneer zij zich op Belgisch grondgebied zou bevinden.

"De Joods-Belgische organisatie Een Andere Joodse Stem heeft het bericht ontvangen dat de Belgische Federale procureur een bevelschrift heeft uitgevaardigd om voormalig Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni te...
Lees meer

Een Andere Joodse Stem onderschrijft VN-resolutie

De organisatie 'Een Andere Joodse Stem' onderschrijft de resolutie van de VN-Veiligheidsraad die de illegaliteit bevestigt van Israëlische nederzettingen in de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem, en die het land oproept om het bouwen van nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden te staken.

"De huidige nederzettingenpolitiek, waarbij land van Palestijnen systematisch onteigend wordt, leidt tot een onomkeerbare bezetting van de Westelijke Jordaanoever en ondermijnt de kansen voor vr...
Lees meer

Een Andere Joodse Stem verzet zich tegen aanslagen op Palestijnse burgers

De leden van Een Andere Joodse Stem drukken in deze opinie hun kwaadheid uit over de moorddadige aanval op de Westelijke Jordaanoever. "We zijn zeer ontsteld te vernemen dat Joodse extremisten een terroristische daad hebben gesteld het jongetje Ali Saed Dawabshe te vermoorden. Ze maken gebruik van Joodse symbolen terwijl deze afschuwwekkende daad noch Joods, noch humaan is."

We zijn bovendien zeer bezorgd omdat de Israëlische overheid de laatste vier jaar bijna niets ondernomen heeft...
Lees meer