about
Toon menu

Refu Fest: "Laat je niet wijsmaken dat je geen verschil kan maken"

“Ik ben Deniza Miftari en ben 21 jaar oud. Op papier ben ik een Belg. In mijn vroegste herinneringen ben ik een Kosovaarse vluchteling. 18 jaar geleden was ik één van die angstige gezichten op het nieuws in de armen van mijn vermoeide vader. Mijn ouders legden toen, net als veel mensen vandaag, de langste weg van hun leven af.”

Dit zullen altijd de woorden zijn waarmee ik mezelf zal voorstellen of introduceren. Niet omdat ik per sé wil blijven gezien worden als vluchteling. Maar omdat mijn...
Lees meer

Enkel applaus en gevlei welkom op lezingen van Francken

Maandagavond streek de one-manshow 'Theo Toert' van staatssecretaris Francken in Kortrijk neer. Studente Deniza Miftari woonde de lezing aan de universiteit van Kortrijk bij. Ze schreef Francken een brief. "Mensen als u maken me wantrouwig en doen me alles in twijfel trekken maar dat is goed. Dat maakt me kritischer."

Geachte staatssecretaris Francken Ik zal mijn best doen hier geen gewoonte van te maken. Onze eerste ontmoeting verliep vlotter dan verwacht. U zei veel, ik luisterde en noteerde i...
Lees meer

"‘Vluchteling’ is een gevaarlijke en lelijke term, het gaat om mensen"

Deniza Miftari (21) gaf op maandag 27 februari een sterke speech tijdens de actie voor het kabinet Francken tegen de verplaatsing van vluchtelingen naar de andere kant van het land, terwijl die net een netwerk hebben opgebouwd. Deniza en haar familie vluchtten 18 jaar geleden naar België vanuit Kosovo. In een sterke getuigenis vertelt zij welke impact vluchten heeft gehad op haar familie. Lees de volledige tekst hier.

Ik ben Deniza Miftari en ben 21 jaar oud. Op papier ben ik een Belg. In mijn v...
Lees meer