about
Toon menu

Bonn: Laat het vooruit gaan

Op de top in Bonn moet werk gemaakt worden van de uitwerking van de klimaatdoelstellingen van Parijs tot concrete eisen. Die doelstellingen worden best ook bijgeschaafd: in Parijs werd afgesproken om de maximale temperatuurstijging deze eeuw tot maximum 2 graden te beperken. Met die doelstellingen staat Vlaanderen onder water. Daarom organiseerde Climaxi een actie te Oostende, als voorbode van heel wat fietstochten die volgend weekend in de grote steden van Vlaanderen doorgaan.

De Amerikaanse ex...
Lees meer

Fluxys gecompromitteerd in gaspijplijn TAP

CEO (Corporate Europe Observatory) brengt vandaag een rapport uit rond de Europese gaslobby. Volgens CEO gaf die vorig jaar 100 miljoen € uit aan lobbywerk. Daardoor slaagt men er in nieuwe internationale gasleidingen te leggen in ongeveer gans Europa. Die zorgen er financieel voor dat Europa nog veertig tot vijftig jaar verder gaat vasthangen aan de fossiele brandstof gas. Precies dit wil het klimaatakkoord van Parijs vermijden.

Europa ondergraaft zijn eigen doelstellingen. Eén van de hoofdact...
Lees meer

Ctrl + Alt + Doel: Hoe zie jij de toekomst van ons energielandschap?

De federale overheid heeft op 17 oktober zijn energiebevraging gelanceerd. Via de website www.energiepact2050.be bevraagt men de inwoners over de toekomst van onze energiebevoorrading. Climaxi roept de bevolking op zijn mening te zeggen, al zijn de vragen soms dubieus en wordt het thema kernenergie uit de weg gegaan. Climaxi maakte samen met ontwerper Jo Clauwaert vliegensvlug een aansluitende affiche die mensen wat moet verbazen en mobiliseren.

De bevraging neemt een kleine tien minuten in besla...
Lees meer

Ook na Vlaamse Klimaat- en Energietop blijft het wachten op lange termijn klimaatbeleid

Het duurde lang vooraleer mensen een bevestiging kregen van hun inschrijving voor de Vlaamse Klimaat- en Energietop. In totaal schreven bijna 800 mensen zich in voor de top. Er werd een selectie gemaakt en er mochten uiteindelijk 500 mensen deelnemen. Climaxi mocht één vertegenwoordiger naar de top sturen in de Ghelamco Arena te Gent.

Deze top is het eindresultaat van een traject dat in april gelanceerd werd. Toen waren we uitgenodigd in Brussel voor een eerste klimaattop. Daarna organiseerde e...
Lees meer