about
Toon menu

“Nu of nooit. Zonder jouw steun stopt Charlie.”

Met die woorden trapt Charlie Magazine vandaag een grote fundraisingactie af, om haar unieke plek op het internet te behouden. Hoofdredactrice Jozefien Daelemans: “Zo’n 100.000 mensen per maand lezen onze online artikels of bekijken onze video’s. Slechts 1.300 mensen hebben een abonnement op Charlie. Dat betekent dat iets meer dan 1% van onze lezers daadwerkelijk ons magazine financieel mee ondersteunt. Daarom moeten we nu de noodklok luiden. Om te blijven bestaan, hebben we de steun van onze lezers en andere supporters hard nodig.”
Lees meer

Vlaamse overheid bemoeilijkt uitbouw digitale journalistiek

Media.21, de belangenvereniging van online media in Vlaanderen, reageert geschokt op de toekenning van 910.000 euro Vlaamse overheidssteun aan Mediahuis, de uitgever van onder andere De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. De redacties van Apache, Charlie Magazine, De Wereld Morgen, Doorbraak, MO*/MO.be, Newsmonkey, Rekto:Verso en Stamp Media pleiten samen voor een eerlijker mediabeleid in Vlaanderen.

Al drie jaar lang proberen we bij Charlie vernieuwing te brengen in journalistiek....
Lees meer

De massale verspilling van kranten en magazines

In Vlaanderen worden jaarlijks 34 miljoen kranten gedrukt, nooit verkocht en weggegooid. Idem voor magazines: de stapel onverkochte Dag Allemaals blijkt bijna vijftien kilometer hoog en van P-magazine wordt elke week de halve oplage weggegooid. Apache.be ging samen met Charlie op zoek naar de verklaring voor de gigantische verspilling in dit digitale tijdperk. Subsidieert de overheid de papieren afvalberg?

Misschien pluk jij ook wel eens een krant of een tijdschrift uit de rekken in...
Lees meer

Halfway Home (2) – Annelies Verbeke

Charlie is een nieuw online magazine dat verder gaat waar andere (vrouwen)bladen stoppen. Geen voorgekauwde eenheidsworst, maar échte verhalen, realistische rolmodellen en nieuws dat je nergens anders vindt. Charlie staat voor een vrije geest en een warm hart. En voelt zich prima als luis in de pels van de commerciële media. Vandaag een gesprek met schrijfster Annelies Verbeke, die verhalen heeft verzameld vanuit het standpunt van nieuwkomers in België.

Halfway Home, een project...
Lees meer

Halfway Home (1): Kurt Deruyter

Charlie is een online magazine dat verdergaat waar andere (vrouwen)bladen stoppen. Geen voorgekauwde eenheidsworst, maar échte verhalen, realistische rolmodellen en nieuws dat je nergens anders vindt. Charlie staat voor een vrije geest en een warm hart. En voelt zich prima als luis in de pels van de commerciële media. Vandaag deel 1 van een reeks over de weg die migranten afleggen als ze hier toekomen. De bedenker van de reeks, tevens fotograaf, verklaart.

Een week lang liep in...
Lees meer

Niet naar de supermarkt kunnen en toch voltijds werken

Charlie is een nieuw online magazine dat verder gaat waar andere (vrouwen)bladen stoppen. Geen voorgekauwde eenheidsworst, maar échte verhalen, realistische rolmodellen en nieuws dat je nergens anders vindt. Charlie staat voor een vrije geest en een warm hart. En voelt zich prima als luis in de pels van de commerciële media. Vandaag: over voltijds werken en moeder zijn.

Op de radio hoorde ik de septemberverklaring en de discussie over hoe de overheid “een vangnet en geen hangmat” m...
Lees meer

Dames draaien: Filmfestival in Brussel

Het is geen geheim dat vrouwen sterk ondervertegenwoordigd zijn in Hollywood, toch op de belangrijke postjes. Slecht 9% van alle regisseurs in de Amerikaanse filmindustrie is een vrouw. En slechts 15% van alle scenarioschrijvers. Amper 15% van alle films heeft een vrouwelijk hoofdpersonage. En dat terwijl vrouwen toch 51% van de wereldbevolking uitmaken én we 50% van de filmtickets kopen.

Daar klopt iets niet. Hoe is deze situatie zo uit balans geraakt? En is de situatie in Europa...
Lees meer

Willen we autisme "genezen"?

Charlie is een nieuw online magazine dat verder gaat waar andere (vrouwen)bladen stoppen. Geen voorgekauwde eenheidsworst, maar échte verhalen, realistische rolmodellen en nieuws dat je nergens anders vindt. Charlie staat voor een vrije geest en een warm hart. En voelt zich prima als luis in de pels van de commerciële media. Vandaag: over autisme.

Screenshot De Morgen "Weer hoop op een toekomst zonder autisme", kopte De Mor...
Lees meer

De teloorgang van het met zorg geschreven woord

Charlie is een nieuw online magazine dat verder gaat waar andere (vrouwen)bladen stoppen. Geen voorgekauwde eenheidsworst, maar échte verhalen, realistische rolmodellen en nieuws dat je nergens anders vindt. Charlie staat voor een vrije geest en een warm hart. En voelt zich prima als luis in de pels van de commerciële media. Vandaag: over dalende leescijfers – meer in het bijzonder over het talent om goede boeken te kunnen onderscheiden en verkopen.

Opnieuw drama in boekenland. D...
Lees meer

Beste mevrouw/mijnheer

Vanaf heden publiceert DeWereldMorgen geregeld een stuk uit Charlie. Dit is een nieuw online magazine dat verder gaat waar andere (vrouwen)bladen stoppen. Geen voorgekauwde eenheidsworst, maar échte verhalen, realistische rolmodellen en nieuws dat je nergens anders vindt. Charlie staat voor een vrije geest en een warm hart. En voelt zich prima als luis in de pels van de commerciële media. Vandaag: over solliciteren - meer in het bijzonder het cv.

Staat u me even toe dat ik iedere g...
Lees meer