about
Toon menu

Minister Peeters, waar blijft 't resultaat van uw onderzoek naar statuut fietskoeriers?

Deliveroo verplicht de fietskoeriers die werken met een arbeidscontract over te stappen naar een zelfstandigenstatuut. Waarbij Deliveroo alle verantwoordelijkheid van zich afschuift. De voorbije weken voerde BTB samen met de fietskoeriers actie in verschillende steden: Gent, Mechelen, Antwerpen, Brussel, Luik, ... Maar ook andere spelers op de markt zijn in hetzelfde bedje ziek.

Deliveroo volhardt in de boosheid Deliveroo eist dat alle studenten vanaf februari overstappen naar het zelfstandigens...
Lees meer

BTB krijgt gelijk van Europees Hof van Justitie: 'Uber is transportbedrijf'

Het Europees Hof van Justitie heeft gisteren, 20 december, een belangrijk arrest geveld: 'Uber is een transportbedrijf, en geen digitale bemiddelingsdienst'. Het ultieme breekijzer om Uber in heel Europa te verplichten om met een klassieke taxivergunning te werken. En lidstaten kunnen dit perfect reguleren. Daarmee krijgt BTB gelijk van het Europees Hof, we beweren als jaren dat Uber een gewoon taxibedrijf is.

Tot nu toe poneerde Uber steeds dat ze een IT-dienst leverden, waarbij er géén transpor...
Lees meer

Sociale dumping: zo werkt het! BTB op onderzoek langs de Slovakije-route

Deze ochtend stelde BTB zijn nieuwe Zwartboek over sociale dumping voor, getiteld: 'De Slovakije-route. Sociale dumping: zo werkt het. BTB op onderzoek'. Dit zijn de belangrijkste conclusies van BTB-voorzitter Frank Moreels.

Tussen hoop en verbijstering ... Dat is mijn gevoel als ik vandaag over sociale dumping in de transportsector spreek.  Hoop, omdat het Belgisch gerecht voor de zomervakantie enkele spectaculaire acties organiseerde tegen grote transportfirma’s. Allemaal verdacht van het or...
Lees meer