about
Toon menu

De klimaatopwarming beperken tot 1,5°C is een zaak van overleven voor iedereen

Diepgaande en snelle verschuivingen in onze voedsel- en energiesystemen, gesteund door structurele veranderingen in levensstijl en samenleving, dragen er sterk toe bij om de stijging in gemiddelde globale temperaturen te beperken tot 1,5°C. Dat blijkt uit het rapport 'The Climate Urgency: Setting Sail for a New Paradigm' van CIDSE, de koepel van katholieke ontwikkelingsorganisaties waar Broederlijk Delen lid van is, in reactie op het IPCC-rapport. Dus, werk aan de winkel voor onszelf.

De klimaa...
Lees meer

Stiltecirkels voor 70 jaar Nakba

Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen organiseren op 15 mei in 11 Belgische steden stiltecirkels om aandacht te vragen voor de Palestijnse Nakba (Arabisch voor ‘catastrofe’) die al 70 jaar voortduurt. Wij erkennen de 70e verjaardag van twee historische gebeurtenissen die voor altijd met elkaar verbonden zijn: de stichting van de staat Israël en de Nakba, de gedwongen verplaatsing van 750.000 Palestijnen uit hun huizen en de vernieling van meer dan 500 Palestijnse dorpen en gehuchten. Meer dan ooit drukken wij onze solidariteit uit.
Lees meer

Belgische banken blijven investeren in schadelijke mijnbouw

BNP Paribas, Deutsche Bank, ING en KBC investeerden samen afgelopen jaar 1,74 miljard euro in Glencore, Vale en BHP Billiton, drie mijngiganten met een kwalijke reputatie. FairFin, 11.11.11, Broederlijk Delen en CATAPA vragen banken om deze schadelijke financieringen te stoppen.

Nieuw onderzoek door FairFin, 11.11.11, Broederlijk Delen en CATAPA wijst uit dat BNP Paribas, Deutsche Bank, ING Bank en KBC Bank in 2017 respectievelijk 448 miljoen, 784 miljoen, 399,5 miljoen en 111 miljoen euro invest...
Lees meer