about
Toon menu

Verslag actie tegen armoede en sociaal onrecht

zondag 27 oktober 2013
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
  • Demonstratie van omzetting van privéschulden in openbare schulden

Op donderdag 17 oktober kreeg de internationale dag van strijd tegen de armoede in Namen een originele en strijdbare invulling. Een paar honderd militanten van het Waals Netwerk tegen de Armoede en van het Réseau pour la Justice Fiscale stapten door de Naamse straten, gehuld in de klassieke spokenpakken. Ze hielden halt bij een reeks overheids- en financiële instellingen waar hun beleid aangeklaagd werd aan de hand van schitterend straattheater, gevolgd door toespraakjes.

Achtergronden van de actie

Wij verwijzen hiervoor naar het artikel JOURNEE MONDIALE DE LUTTE CONTRE LA PAUVRETE, le 17 octobre à Namur

Mars tegen de Armoede

De eerste halte was de FOREM (equivalent van VDAB) waar de jacht op werklozen gehekeld werd. Aan diverse financiële instellingen beeldden de acteurs de aanbidding van het gouden kalf uitgebeeld en de speculatie. Het beleid van justitie (invoeren van remgeld voor Pro Deo rechtsbijstand) werd aangeklaagd aan het gerechtsgebouw.

Via volgende link kunt u een reeks foto's van deze geslaagde actie bekijken:
https://picasaweb.google.com/101161532789719614865/20131017NamurPauvrete