about
Toon menu
Onbekende of anonieme auteur.

Syriza viert feest ondanks tweede plaats

dinsdag 19 juni 2012
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Na de bekendmaking van de uitslag van de linkse partij Syriza was er teleurstelling maar toch ook feest. De militanten en supporters van Syriza verzamelden in het centrum van Athene. Syriza heeft in no time een enorme sprong voorwaarst gemaakt. Van 5 procent in 2009 naar 16 procent vorige maand, naar 26 procent afgelopen zondag. Syriza bereidt zich alvast voor een stevige oppositierol.  Na de bekendmaking van de definitieve resultaten kwam de leider van Syriza een toespraak geven voor een wild enthousiast publiek. Transcriptie van de speech volgt later.