about
Toon menu

The Guard

maandag 7 januari 2013
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
  • The Guard Review Dominique McElligott Brendan Gleeson and Sarah Greene

Gerry Boyle, een grofgebekte Ierse flik die er onorthodoxe methoden op nahoudt wordt op een dag in het anders zo rustige Galway geconfronteerd met een meervoudige moord. Het machtige FBI wordt ingeschakeld als blijkt dat een misdaadsyndicaat betrokken is bij een gigantische drugssmokkel. Gerry is maar weinig onder de indruk door zoveel machtsvertoon. Hij slaagt er in om continu de wrevel van zijn oversten en collega's op te wekken, zeker wanneer hij de zwarte FBI-agent die het onderzoek leidt racistisch bejegent. Zal hij op zijn eigengereide manier slagen in zijn missie om de vileine criminelen uit de weg te ruimen?

Laat u verrassen door deze hilarische zwarte komedie met Brendan Gleeson in een glansrol als onconventionele, aan drank en prostituees verslingerde flik. Geniet van de typisch Britse onderkoelde humor in deze film die bol staat van ironie en geestige conversaties, bedekt met een laagje intellectueel vernis.