about
Toon menu

Dox: European Extremists

maandag 7 januari 2013
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

In deze documentaire die uitgezonden werd op Acht krijg je een interessante inkijk op een aantal radicale groeperingen van extreem-rechtse signatuur over heel Europa. Hongarije, Frankrijk, Duitsland en Engeland komen achtereenvolgens aan bod. Het is een bont allegaartje van groeperingen die elk hun eigen accent leggen. Zo keert het kleine maar fervente paramilitaire Hongaarse bandietenleger zich tegen de Romazigeneurs terwijl de English Defence League zich manifesteert als een patriottische club die mensen van divers pluimage herenigt in hun anti-islam retoriek. In Frankijk heeft het succes van het Bloc Identitaire veel te maken met een uitgekiende communicatiestrategie die handig gebruik maakt van de sociale media.