about
Toon menu

Een stem voor de CD&V is er één voor de N-VA

dinsdag 12 maart 2019
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

“De Morgen” van 12 maart 2019 : CD&V trekt haar kiescampagne op gang met een opmerkelijke eis: een nieuwe staatshervorming in 2024. Een signaal voor N-VA dat er met de christendemocraten gepraat kan worden na de verkiezingen.

Deze boodschap is er één van de duidelijkheid. De NV-A wil confederalisme de CD&V een ver doorgedreven staatshervorming. Een verstandige kiezer zal tussen die twee keuzes geen verschil merken. Beiden willen samen besturen en van Vlaanderen een quasi onafhankelijke regio maken. Ze kunnen Puigdemon uit Catalonië misschien als staatshoofd verkiezen.

Voor sociale bewegingen die staan voor een sterke federale sociale zekerheid is de onzekerheid over de positie van de christendemocraten meteen weg . De CD&V gedraagt zich hier als een verleidelijke bruid voor de nationalisten , de verloving wordt getrokken van 2019 tot 2024 om dan te huwen binnen een conservatieve neo-liberale regio in 2024.

Syndicalisten vooral binnen de groene hesjes weten nu dat een oranje stem leidt tot een zwart-gele nachtmerrie.