about
Toon menu

Inzicht en uitzicht !

vrijdag 28 maart 2014
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Wanneer je als staatsburger en kiezer om je heen kijkt merk je eigenaardige combinaties op.

Aan een kant de socialisten die toch blijven beweren de werkende mens in acht te nemen. Geen daverende kiesprogramma’s maar toch wel wat zaaks. En twee geloofwaardige en verdienstelijke koplopers: John Crombez en Johan Vande Lanotte. Ook verdiensten om de gewone mens goedkoper te laten leven.

Daarnaast Groen als partij met een zeer sociaal-progressief en noodzakelijk groen programma. Dynamisch en non-conformistisch. Met een sterk gegroeide voorzitter Wouter Van Bezien.

Verspreid maar toch nog indrukwekkend, het ACV, de sterke vakbond die leed onder de kapitaalsdromen van het ACW, waar de bekwame onschuldige voorzitter Patrick Develtere het verleden moet opkuisen. Het grote probleem is dat het ACW zich politiek vasthecht aan de CD&V waar ze nooit enige invloed op heeft. Lossen is de boodschap.

Vlaanderen heeft van de N-VA niets te verwachten tenzij neoliberale miserie. Dat mag duidelijk zijn voor de Vlaamse arbeiders en bedienden en zelfs voor de kleine ondernemers.

Maar straks zijn er verkiezingen. Het Belgisch model lossen lijkt onnuttig. Maar we kunnen slechts op elk niveau (Europa, België, Vlaanderen) één stem laten gelden.

Een combinatie socialisten, Groen en ACV zou het ideaal zijn. Maar ze blijven op afzonderlijke lijsten. En wij gewone mensen met echte inzichten moeten onmogelijke keuzen maken.

Het is misschien banaal maar, eindelijk, heeft de Roomse Kerk een paus die opnieuw de diepere boodschap van naastenliefde vooreerst voor de kleine arme mens centraal stelt.

Eeuwen heeft de Roomse Kerk macht nagestreefd en de mensen niet kristelijk opgeleid. Met Paus Franciscus zal dat nu eindelijk veranderen. En zullen de mensen vrij de naastenliefde kunnen beoefenen en vrij aan de verkiezingen deelnemen. Maar voor zinvolle verbanden zullen ze nog steeds niet kunnen kiezen.

Daar zouden de politieke leiders meer inzicht voor nodig hebben…

Och, SP.a, Groen, en ACV, laat je verstand je leiden.