about
Toon menu

De noot van rechts in Vlaanderen is deftig gekraakt. Met dank aan de mooie meiden voor het klimaat

woensdag 27 februari 2019
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
  • Harde noten kraak je veel vlotter als ze een tijdje de natuurtoestand van de winterkoude meemaken. Het blijken ook luxe beestjes.

Toen de [voor de buitenlandse lezers: rechtse, nationalistische] partij N-VA in Antwerpen een congres hield over kernenergie etc. ging de pers zelfs niet meer binnen. Ze interviewden de tegenbetogers buiten! Voortschrijdend inzicht leert de media dat zij jarenlang al te veel aandacht aan die zure, lastige spelers besteed hebben.

& Ik ga nog meer zeggen: het is gedaan met de racistische, "bleekneuzen eerst"-partijen in Vlaanderen: nu iedereen begint te beseffen dat er heel grote Problemen zijn, waar geen enkele partij en zeer weinig burgers tientallen jaren iets van gemerkt hadden.

De 'hardwerkende' snullen hadden... jonge vrouwen zonder hoge geleerdheid nodig, om er iets van te zien!...

 

Vandaar ook veel en felle, bitse weerstand tegen de Inzichten van Greta, Anuna en Luka, Youna en Kyra: de vele "gewone" mensen die lange tijd  de agenda's van aandacht en inzet van energie bepaalden, schamen zich dat toe te geven!

 

Dat gezichtsverlies is een harde noot om kraken.

Maar onze wijze meisjes pakken dat zeer goed aan, van Stockholm over Hamburg en Antwerpen tot Luik: zij laten die verwijten en beledigingen van zich afglijden en gaan stug door.

 

Wat is het vrouwelijk woord voor Held ook weer?

 

Wij gaan dat nog nodig hebben.

In het Nederlands, in het Engels, in het Frans, in het Duits, in het Italiaans, in...