about
Toon menu

Westerse mediapropaganda voor oorlog

woensdag 16 november 2016
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Gemaakt op maandag 14 november 2016 16:25PublicatiedatumGeschreven door Sonja van den Ende (uitpers.be)

Gisterenavond, dacht ik naar een “onafhankelijke journalistieke documentaire”van de VPRO, te gaan kijken over “echte” burgerjournalisten. Maar al snel werd duidelijk, dat het weer een eenzijdige visie was, over een organisatie die Breitbart heet en eigenlijk een “tool” is van de westerse mediapropagandamachine (en politiek) om de oorlog(en) in Syrië en Irak te promoten, d.m.v. hun organisatie: http://www.breitbart.com/, die kantoren in vele plaatsen in de wereld heeft. Het ging over alles behalve “burgerjournalisten”.

Dit is te vinden op de voorpagina  website: “There is talk of Breitbart bureaus opening in Paris, Berlin and Cairo, spots where the populist right is on the rise. A bigger newsroom is coming in Washington, the better to cover a president-elect whose candidacy it embraced.”

Dit zegt alles, zij steunt samen met de organisatie : https://airwars.org/about.html, “burgerjournalisten”, zij betalen en sponsoren hen. Hoezo onafhankelijk? Het zijn organisaties om oorlogen in het Midden-Oosten te promoten, zonder een onafhankelijke journalistiek, je kunt hen op één lijn zetten met de “White Helmets” gesponsord door NETFLIX, zo is de oorlog een “Hollywood”-style industrie geworden, met gecreëerde vijanden. Vijanden die niet in hun yuppie-achtige stijl wereldbeeld horen, wat zij links progressief noemen, is een show, een farce, ver weg van het echte leven.

Deze gevaarlijke ontwikkeling, kost wel miljoenen mensenlevens, maar dat schijn hen niet te deren, dat staat veraf van hun visie op het leven, het zijn inmiddels “regimes”met dictatoren, die moeten dood, of er dan ook duizenden mensen dood gaan, is een bijkomende zaak, belangrijk is de boodschap van gelijkwaardigheid, democratie en vrijheid van meningsuiting, in hun eigen gecreëerde wereld. Waar zoals we met de VS-verkiezingen gezien hebben dat 75% van de bevolking buiten de boot valt en daarom Trump gestemd heeft.

Wat zijn ze hard gevallen, deze zogenaamde linkse progressieven, die zoveel ellende gebracht hebben in de VS en de rest van de wereld! Oorlogen die miljoenen mensen het leven gekost heeft. Families uit elkaar gerukt en dat durft te gaan protesteren tegen racisme, gelijkheid? In de VS waar de grote afro-amerikaanse bevolking leeft zoals in Afrika, of nog erger, zo arm dat je er tranen van in je ogen krijgt en dat met een afro-amerikaanse president! Waar alleen 24% van de bevolking een Universiteit of gelijkwaardige opleiding kan volgen, omdat studeren gemiddeld 50.000 dollar kost? In Nederland is deze trend ook gaande, de jeugd kan ternauwernood een MBO betalen, 1100 Euro lesgeld en de eerste 2 jaar GEEN gratis OV.

Terugkomend op Breitbart, Airwars en recentelijk ook Bellingcat

Bellingcat is een organisatie alweer gesponsord door bovengenoemde elite, die denkt de wereld te bezitten en het niet zo nauw neemt met de waarheid. Denk aan het demoniseren van Rusland en Syrië. Alles is de schuld van Assad en Poetin, de zogenaamde oppositie in Syrië, was van het begin aan gefinancierd door Soros, Saoedi-Arabië, Qatar, het moest een revolutie van orthodoxe soennitische moslimextremisten worden en dat is maar voor een gedeelte gelukt. Syrië was te sterk, de bevolking wil geen extremisten en vocht terug.

Ook heeft deze pseudo-Bellingcat organisatie - die studenten rekruteert, liefst zo jong mogelijk, die nog te indoctrineren zijn - het MH17 onderzoek (het Maleisische vliegtuig dat boven Oekraïne werd neergehaald, nvdr), ten dele uitgevoerd en natuurlijk Rusland beschuldigd, logisch toch? Onafhankelijke journalistiek is zo dood als een pier in de westerse wereld.

Over Bellingcat: Bellingcat uses open source and social media investigation to investigate a variety of subjects, from Mexican drug lords to conflicts being fought across the world. Bellingcat brings together contributors who specialise in open source and social media investigation, and creates guides and case studies so others may learn to do the same. Bellingcat founder is Eliot Higgins. Eliot Higgins (born 1979), who previously used the pseudonym Brown Moses, is a British citizen journalist and blogger, known for using open sources and social media to investigate the Syrian Civil War, 2014–15 Russian military intervention in Ukraine and the downing of Malaysia Airlines Flight 17. He first gained mainstream media attention by identifying weapons in uploaded videos from the Syrian conflict.

Verder staat erbij dat hij een werkeloze huisvader was, getrouwd met een Turkse vrouw en begon met als hobby Syrië te onderzoeken en kwam als eerste met de beschuldigingen over de “Barrel Bombs”. Vanuit zijn “veilige huis” in de UK, begon hij als hobbyist en richtte Bellingcat op, zonder totaal geen achtergrond te hebben over wapens of het Midden-Oosten.  De EU-landen en VS luisteren naar hem. Hij is één van de twee bronnen die gebruikt worden, door de westerse media, samen met de “moslimbroeder” in het VK, die zich het Syrian Observatory for Human Rights noemt. Ik heb herhaaldelijk geschreven dat deze Rami Abdulrahman een “one-man” kantoor heeft, vanuit zijn huis in Coventry. RT bracht hem vorig jaar nog een bezoekje. Deze Rami heeft al 15 jaar Syrië niet meer bezocht en is daar veroordeeld omdat hij aanslagen voorbereid heeft en lid is van de Moslimbroeders, nu Al-Queda-Al-Nusra-Fateh-al-Sham-Ahrar-as-Sham.

Als je dit allemaal op een rijtje zet, weet je gewoon dat het eigenlijk oorlogen zijn, allemaal georganiseerd en begonnen door de VS en haar handlangers de EU. Met als droevige bijkomstigheid, dat Nederland en België de landen zijn die het minst transparant zijn over bv. burgerslachtoffers.

Trump, Poetin en Assad blijken de sterkere en meest betrouwbare leiders te zijn, die bij  meerderheid verkozen werden. De burgers hebben meer vertrouwen in deze leiders, dan in Obama, Clinton, Rutte, Hollande en Merkel. Die helpen, om het maar makkelijk uit te drukken, hun landen naar de knoppen en luisteren niet naar hun burgers, wier stemgedrag door hen wordt afgedaan als populisme en rechts extremisme. Ik zou het liever een revolutie van de burgers noemen, die te lang naar deze leugens van de “elite”moesten luisteren en er schoon genoeg van hebben.

Sonja3

Bronnen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Eliot_Higgins

https://www.rt.com/news/317813-sohr-visit-syria-long/

Sonja van den Ende

www.stopdebezetting.org http://www.palestineprisoners.be

www.palestineprisoners.wordpress.com

www.freessuriyah.wordpress.com

https://facebook.com/sonja.vandenende

reacties

Eén reactie

  • door janu op zondag 20 november 2016

    Is de vrijheid van de westerse media de vrijheid om de woordvoerders te zijn van de misdadige belangen van de wereldoverheersers? Is de vrijheid van de westerse media de vrijheid om klakkeloos, zonder de feiten te onderzoeken en te toetsen aan de werkelijkheid, de verklaringen van de spindokters (verdraaien van de feiten) van de politieke leiders en de inlichtingendiensten van het westen over te nemen? Is de vrijheid van de westerse media de vrijheid om de kolonialistische agressieoorlogen voor overheersing, controle en uitbuiting te verkopen als vrede, beschaving, vrijheid? Worden de “vrije” burgers geïndoctrineerd door de machthebbers en de slaafse media? De grote terreur is sinds eeuwen de terreur van het christelijke Westen, kolonialisme en imperialisme. De enige oplossing om de terreur te verminderen, is dat het christelijke Westen stopt met haar naziachtige agressieoorlogen en terreur tegen de zwakkere landen voor controle en uitbuiting van de rijkdommen van deze landen. Bovendien zijn de meeste conflicten in het Midden-Oosten een gevolg van de misdadige, wrede en genadeloze koloniale Anschluss en ook van de op een gewelddadige manier opgelegde kunstmatige koloniale grenzen, door de Britse en Franse kolonialisten, o.a. de Durandlijn (Pasjtoenland in Afghanistan/Pakistan), Palestijnen (Palestina), Koerdistan, Soenniet/Sjiieten (Irak/Syrië), Toearegs (Mali)... Zolang de koloniale misdaad van deze gewelddadig opgelegde grenzen niet rechtgezet wordt, kan er moeilijk vrede in de regio komen. Het christelijke westen hangt een naziachtige ideologie aan waarbij alleen de meester van slaven, de kolonialisten en imperialisten het monopolie hebben op agressieoorlogen,terreurbombardementen en terroristische aanslagen...

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties