about
Toon menu

Biljoenen dollars en miljoenen doden

donderdag 10 november 2016
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
  • Ondanks grote zorgen over de dubbele agenda van veel landen in het Midden-Oosten – steun aan de strijd tegen IS maar tegelijk steun aan gewelddadig extremisme, of het volgen van een eigen regionale machtsagenda – en ondanks de dramatische oorlog in Jemen, bleef Nederland vorig jaar wapens leveren aan het Midden-Oosten. Van de totale wapenexport van ruim 870 miljoen euro ging zo'n 16% naar deze regio. Dat staat in de 'Kritische analyse wapenexportbeleid 2015' van Stop Wapenhandel.

Duizendmaal miljard in handen van goedgeklede geweldplegers een biljoen dollars voor het stillen van moordenaarslust het nationale wordt omgevormd tot bendeloze huurlegers.

De kapitale ring wacht op de genadeklap en wordt afgekust de hand die eens aaide knijpt liefdevol de laatste strot dicht de geprezen dollars schenken als wijn verhoogde strijdlust.

Gedwongen vrijwillig stemt haat overeen gelijk het dodenlicht achter het dagelijkse masker schuilt list en bedrog, het offer, het verwoesten van andermans leven is genieten van dienstplicht.

Ex-generaals verdunnen informatie tot een ritueel dankoffer via vuil media stations het voorrecht van een generale kletsmajoor, de afgedankte soldaat ligt in de goot als een neergeschoten doffer.

De Westelijke trekker ondersteunt het Amerikaans kruisverhoor, jarenlang worden machteloze aan schakels gebonden langzaam sterven hun geluiden de boot des levens, het gewiste spoor.

Langzaam kruipt het symbiotisch op slachtvelden, elkaar gevonden de verrijking is het ongetemde moorden, verpakt in een biljoenen rekening niet betaald maar verslonden.