about
Toon menu

Amnesty International: stop vervolging LHBTI'ers

vrijdag 10 november 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
  • Foto: Transgendernetwerk.nl

In Egypte is sinds eind september een klopjacht gaande op mensen van de LHBTI-gemeenschap. Dit gebeurde nadat bezoekers van een rockconcert in Caïro met een regenboogvlag (het symbool van LHBTI’ers) zwaaiden.

LHBTI is een van oorsprong Engelse afkorting die staat voor lesbian, gay, bisexual, transgender. Lesbian betekent lesbische vrouw (homoseksuele vrouw), gay betekent homoseksuele man (of vrouw), bisexual betekent biseksueel persoon en transgender betekent transgenderpersoon. Meer dan zeventig mensen zijn al opgepakt.

De politie gebruikt dating-apps om LHBTI’ers in de val te lokken.  Egypte komt nu met een wetsvoorstel om homoseksualiteit strafbaar te stellen. Als de wet wordt aangenomen kunnen homoseksuele mannen en lesbische vrouwen tot vijftien jaar celstraf krijgen. Ze worden vervolgens publiekelijk aan de schandpaal genageld door hun namen in de twee grootste kranten van het land te publiceren.

Amnesty roept met een 'mailactie' de Egyptische autoriteiten op het wetsvoorstel in te trekken en onmiddellijk een einde te maken aan de vervolging van LHBTI’ers.