about
Toon menu

HANS MORTELMANS & GROEP + KOEN DE CAUTER BRASSENS VOLGENS MORTELMANS - BRASSOLOGI

dinsdag 4 december 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

donderdag 13/12/18 | concert 20:00 | Tickets: € 13 (vvk)

Begin jaren 1990 kocht Hans Mortelmans op de rommelmarkt een oude Franse Larousse en begon met het vertalen van teksten van Georges Brassens. Kort daarna klopte hij aan bij het huis van Koen De Cauter om meer te leren en te praten over Brassens. Dat doen ze, meer dan twintig jaar later, nog steeds. Een citaat, een titel, een grap of een flard melodie van Brassens is voldoende om het gesprek gaande te houden.

De groep rond Hans Mortelmans, die al 13 jaar in onveranderde bezetting speelt, vormt de solide basis voor deze editie van Brassologie.


Voor Brassologie gaan ze ook samen zingen en spelen. Hun muzikale wegen vertrekken bij Brassens, maar eindigen daar niet noodzakelijk. Wannes Van De VeldeDjango ReinhardtSidney Bechet… ze maken allemaal deel uit van hetzelfde universum. Georges Brassens blijft zelf meesterlijk ontsnappen aan wat voor interpretatie ook.

Tickets:http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5528

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 - 9000 Gent | +32 (0)9 265 98 28decentrale@gent.be | www.decentrale.be | Inkom Concertzalen Ham 72 (glazen deur)