about
Toon menu

ISTANBUL ROMAN ŞEN GRUP // ISTANBUL EKSPRES FASILAVOND = UITVERKOCHT

vrijdag 9 november 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Vrijdag 16 november 2018 |  Handelsbeurs |  Aanvang 20:15

 

Deze negende editie van het Istanbul Ekspres festival is opnieuw even verscheiden als de stad zelf is. Alle facetten zitten in het programma vervat. Het uitbundig feesten en dansen tijdens de Fasil avond. De rijke Ottomaanse traditie bij Incesaz en de smeltkroes van culturen in de festivalproductie Bright Bridges, waarbij Turkse, Roemeense en Belgische muzikanten elkaar vinden. Het leven van een wereldstad op maat van een muziekpodium.

Muziek die ontroert, beroert en doet dansen. Hoşgeldiniz!

Fasılavond met İstanbul Roman Şen Grup

Op dit fasılconcert geniet je traditiegetrouw van heerlijke mezze en rakı – oftewel Turkse hapjes en de nationale Turkse drank.

De plaatsen zijn beperkt, dus reserveer tijdig.Tijdens de Ottomaanse periode weerklonk fasıl in Turkse paleizen en gegoede huizen. Tegenwoordig is deze lichte klassieke muziek vooral te horen in Istanbulse restaurants. Want geen fasil zonder rakitafel. 

Tijdens Istanbul Ekspres kan dit muzikaal eetfestijn niet ontbreken. Deze editie voegen Romamuzikanten en -danseressen nog extra ambiance toe.

De Centrale | intercultureel centrum    Kraankindersstraat 2 - 9000 Gent    www.decentrale.be