about
Toon menu

JAWA MANLA & MODAR SALAMA

dinsdag 6 november 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Zondag 11/11 2018 De Centrale vanaf 11:00 

Nationale Vrouwendag | UD FESTIVAL #Dag 9 + FEMALE VOICES

 Op 11 november nemen vrouwelijke kunstenaars met roots in Noord-Afrika en het Midden-Oosten het woord én het podium. We vieren de legendarische Egyptische zangeres Oum Kalthoum die tot op de dag van vandaag de harten van vele mensen blijft veroveren. Een icoon dat zelfs meer platen verkocht dan de The Beatles. 

MUSIC: Jawa Manla & Modar Salama  + Special guest from London !
(gratis) |  16:00

Jawa Manla (°1996) is een Syrische oedspeler uit Aleppo. Op haar elfde begon ze muziek te spelen. Ze studeerde muziek bij muziekinstituut Sulhi Al Wadi in Damascus. In 2012 verhuisde ze met haar familie naar Egypte, waar ze verder studeerde aan het "Beit El Oud" instituut van de bekende Iraakse oedspeler Naseer Shamma. Jawa volgde ook les bij de Turkse oedspeler Necati Çelik in Istanbul. Sinds juni 2015 woont Jawa in Nederland, waar ze studeert aan de Codarts University of the Arts.
Ze wordt begeleid door de uit Damascus afkomstige percussionist Modar Salama, die ondertussen al een paar jaar in Amsterdam woont en werkt.

Co-org. AWAN - Arab Women Artists Now (UK/London)Mona Filmfestival & Zephyrus Music.

Info: https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/female-voices

De Centrale | intercultureel centrum    Kraankindersstraat 2 - 9000 Gent    www.decentrale.be