about
Toon menu

ABIR NASRAOUI SINGS OUM KALTHOUM

dinsdag 6 november 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Zondag 11/11 2018 | De Centrale Turbinezaal  | 20:00 | € 13 (vvk) |

Nationale Vrouwendag

UD FESTIVAL #Dag 9 + FEMALE VOICES

Abir Nasraoui is een Frans-Tunesische zangeres die haar geboortestad Kasserine reeds lang geleden heeft ingeruild voor Parijs.  Haar muzikale debuut kende ze zoals zovelen in familiale kring maar het duurde niet lang of ze sloeg haar vleugels uit om zich te gaan  bekwamen bij verschillende gerenommeerde Maghrebijnse muziekmeesters.  Ze was leerlinge van o.a. Mohamed Sahaad, een absolute autoriteit op het gebied van de Ottomaanse en Oriëntaalse muziek en van Abd Lahmid Ben Iliya, meester van de malouf, een genre dat zijn oorsprong vindt in de traditionele muziek van Al-Andalus. 

Voor de nationale vrouwendag brengt de nachtegaal van Kasserine een ode aan Oum Kalthoum…

De zangeres trad op verschillende prestigieuze festivals en plekken op, zoals het ‘Festival International de Carthage', het 'Festival van Hammamet', de Opera van Cairo en het Institut du Monde Arabe (IMA), om er maar een paar te noemen.  Aan de Parijse Sorbonne behaalt ze en passant een Masterdiploma in de Etnomusicologie terwijl ze haar vocale techniek(en) verder blijft perfectioneren. 

Ze ontwikkelt stilaan een heel karakteristieke en eigenzinnige stijl, onder invloed van Tunesische muziekiconen zoals Hedi Jouini en de legendarische Saliha.  

 

Co-org. AWAN - Arab Women Artists Now (UK/London)Mona Filmfestival & Zephyrus Music.

Info: https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/abir-nasraoui-sings-oum-kalthoum

Tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5532

De Centrale | intercultureel centrum    Kraankindersstraat 2 - 9000 Gent    www.decentrale.be