about
Toon menu

LAS HERMANAS CARONNI Van niet zo klassieke tango tot hedendaags experimenteel minimalisme …

maandag 5 november 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Donderdag 29 november 2018 @ De Centrale | concert 20:00 | Tickets € 10 (vvk) 

 

 

 

 

De zussen (hermanas) Caronni komen uit een Argentijnse muzikale familie (met Italiaanse-Zwiterse-Spaanse-Russische roots) en zijn tien minuten na elkaar geboren.  Laura en Gianna groeiden op in Rosario en kregen er de muziek via hun grootmoeder, vader en een uit Italië geëmigreerde oom met de paplepel ingegoten.  Rosario was al snel veel te klein en ze vertrokken naar de hoofdstad waar ze zich verder bekwaamden in zowel klassieke als traditionele muziek en een tijdje deel uitmaakten van o.a.  het ‘Orquesta Académica de Buenos Aires’.

Muziek met temperament, sensueel en elegant, virtuoos en verleidelijk. omlijst door warme zang!

De muziek van Las Hermanas Caronni roept herinneringen op aan het leven van de zussen in Argentinië.  Diverse stijlen passeren de revue, zonder dat de dames zich in een hokje laten duwen. Van klassieke Argentijnse tango tot hedendaags experimenteel minimalisme …


Gianna Caronni : klarinet, percussie & zang
Laura Caronni : cello, viool & zang

 Tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5489

De Centrale | intercultureel centrum  | Kraankindersstraat 2 - 9000 Gent +32 (0)9 265 98 28  | www.decentrale.be