about
Toon menu

DAG VAN DE WETENSCHAP Achter de schermen van De Centrale

maandag 5 november 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

zondag 25 november 2018 @ De Centrale | van 10:00 tot 17:00

Gratis mits inschrijving


De Centrale, EDF Luminus en Gandante vzw slaan de handen in elkaar tijdens de Dag van de Wetenschap. Je kan via gandante.be inschrijven voor één van de gratis rondleidingen (14.00 en 14.30) achter de schermen en het Gentse elektriciteitsverhaal ontdekken. Wellicht kom je in erfgoedruimtes terecht die normaal gezien ver verborgen blijven voor het grote publiek! Zowel het oude gedeelte met de beschermde turbinezaal als de huidige centrale van EDF Luminus komen aan bod in deze rondleiding.

Laat die black-outs maar komen! Vanaf 13.00 kan je ook een drône demonstratie meemaken. De Centrale vanuit de lucht? Het levert zeker spectaculaire beelden op!

Naast de rondleiding, kan je die dag ook (gratis) terecht in De Centrale voor allerlei extra informatie over gelijk- en wisselstroom, kunnen kinderen leren programmeren via Blue Bots en sketch Up en proberen we via eigen opgewekte energie muziek te produceren!  

Inschrijvingenhttps://www.dagvandewetenschap.be/activiteiten/bezoek-aan-de-centrale-met-gids

De Centrale | intercultureel centrum  | Kraankindersstraat 2 - 9000 Gent +32 (0)9 265 98 28  | www.decentrale.be