about
Toon menu

DUOUD Back & on the road again

dinsdag 18 september 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Decentrale | zaterdag 27 oktober 2018 |  20:00 | Kelderzaal

 UD FESTIVAL #Dag 6

 

Mehdi Haddab en Smadj, Twee Parijse Udi’s combineren hun Maghrebijnse erfgoed met electro.  Hun magistrale spel op de oed wordt ondersteund door elektronica en dat werkt uitermate goed en subtiel. Niet vanzelfsprekend in dit fusion-genre.

Smadj werkte al samen met Magic Malik, François Thullier, Cyril Atef, Stefano di Baptista, Burhan Öçal, Talvin Singh , Amit Chatterjee, Rokia Traoré, Erik Truffaz, Cem Yildiz, Natacha Atlas , Ibrahim Maalouf, Mehdi Haddab , Alok Verma en Bojan Z.
Mehdi Haddab boekte eerder al veel succes met zijn groep Speed Caravan waar hij tal van muzikanten te gast had (Rachid Taha, Rocky Sing) en samenwerkte met uiteenlopende projecten (Souad Massi, Brian Eno, Gorillaz, Tinariwen, Natacha Atlas, Amadou & Mariam, e.a.).

Op 20 april 2007 stonden de twee heren al eens op het podium van een toen stomende Kelderzaal … en toen scheidden hun wegen en gingen ze (opnieuw) elk hun weg. Na al die jaren opnieuw op het podium van De Centrale, tijdens het eerste Gentse UD FESTIVAL.

 

tickets vanaf 8 euro via http://www.uitbureau.be/

 

De Centrale | intercultureel centrum |  Kraankindersstraat 2 - 9000 Gent

+32 (0)9 265 98 28 | www.decentrale.be